Silvestrovské drinky s alkoholem i bez
Silvestr stojí za dveřmi, a pokud budete trávit poslední večer roku v domácím prostředí, nejspíše řešíte otázku co připra...
Chuťovky z listového těsta pro závěrečnou party roku
Silvestr se blíží a vy přemýšlíte, čím pohostit rodinu a přátele? Z listového těsta vyrobíte spoustu dobrot, které zaujmo...
3 varianty nepečených kuliček. Které budou vašimi favority?
Do Vánoc jenom skok a vám chybí ještě nějaký druh cukroví? V takovém případě jsou nepečené sladkosti ideální volbou! Výro...
Horké drinky, které si v zimě zamilujete
Vanilkové rohlíčky, pracny, vosí hnízda, svařené víno, punč… To jsou stálice mezi vánočními dobrotami, které prostě miluj...
Pražené mandle jako dobrota na stůl i krásný dárek
Návštěva vánočních trhů bývá během adventu častou a oblíbenou aktivitou. Kromě rozsvíceného ozdobeného stromečku a jedine...
Vánoční pečení: začněte s perníčky a zázvorkami, které potřebují čas
Nejpopulárnější svátky roku se blíží mílovými kroky. Úklid, nakupování dárků a hlavně pečení cukroví, to jsou témata, kte...
Co je hedvábné tofu? Vyzkoušejte recept na čokoládovou pěnu!
V asijských zemích jako jsou Čína a Japonsko je tofu ceněno jako bohatý zdroj bílkovin a jeho příprava zde má více než dv...
Jablečný koláč: snadný recept na rychlý podzimní dezert
Podzim, jablka, voňavá skořice a teplo domova… To jsou atributy, které navodí v chladném období roku příjemnou atmosféru....
Sladké recepty do hrnečku: vyzkoušejte skořicové šneky
Pro ty, které občas přepadne chuť na sladké, ale nechtějí příliš hřešit, jsou tu recepty do hrnečku. Malá porce dobroty u...
Luštěninové pokrmy: podzimní recept podle Jamieho Olivera
Čočka, fazole, hrách, cizrna… Luštěniny jsou populární již po tisícovky let a stále tvoří důležitou složku našeho jídelní...
Recepty pro chladné dny: kvašené zelí jako příloha i lék
Zelí je pravděpodobně jednou z nejstarších rostlin, které začal člověk pěstovat. Druhů je mnoho a většinou jde o kulatou ...
Zapomenuté recepty: trvanlivý chléb zavařený ve sklenici
První říjnový díl lifestylového pořadu, který dává tipy na to, jak skloubit shon moderního života s historickou tradicí, ...
Podzim v kuchyni
Krásné podzimní období dokáže úžasně kouzlit s přírodou. Zahaluje ji do barev miliony odstínů a sluneční paprsky v kontra...
Houby v evropské kuchyni. Jak připravit tradiční polský bigos?
Lesy jsou plné sběračů, protože houby konečně rostou! Po suchém červenci a o něco mokřejším srpnu dostaly lesní porosty k...
Bleskový recept na gratinované brambory. Skvělý způsob, jak zužitkovat zbytky v kuchyni!
Zapečené brambory jsou francouzská klasika, která si získala popularitu i mimo hranice země galského kohouta. V tomto sna...
Jak uchovávat houby? Vyzkoušejte pastu a houbové koření!
Venku zapršelo a sezona hub se konečně rozjíždí. Letos si milovníci houbaření kvůli počasí na své příliš nepřišli, snad b...
Kustovnice čínská: návod, jak vyrobit pesto s přidanou hodnotou
Plody kustovnice čínské, které jsou známé také pod názvem goji, platí díky svým účinkům na lidský organismus za superpotr...
Domácí rajčatová omáčka jako od Itala
Sugo, neboli omáčka z rajčat, tvoří v Itálii základ jídelníčku. Používá se jako omáčka na pizzu, jako základ omáček na tě...
Top marinády pro grilované vepřové maso
Úprava masa na grilu je v létě jednoduchý způsob, jak připravit výtečný oběd, večeři nebo pohostit společnost. Ugrilovat ...
Domácí müsli tyčinky: super energie na cesty!
K létu patří výlety a cestování, ať už pěšky, na kole či v dopravních prostředcích. Co ale sbalit k jídlu, aby v batohu n...
Levandulový sirup pro alko i nealko nápoje
Fialové lány levandule máme spojené především s oblastí francouzské Provence. Ta na jaře přitahuje turisty kvetoucími man...
Top ledové čaje pro letní osvěžení
Sluneční paprsky pálí a s rostoucími teplotami se zvyšuje i potřeba pít. Mezi oblíbené nápoje pro letní osvěžení je dobré...
Top jahodové dobroty: džem, limonáda i zmrzlina
Sezona jahod je v plném proudu a červené ovoce zaplavilo stánky u silnic, pulty v obchodech i záhony na zahradách. Ovoce ...
Švýcarské rösti trochu netradičně
Pokrmy z brambor jsou v evropské kuchyni velmi populární. Často se podávají v podobě přílohy, která může mít vařenou, peč...
Bezinkový sirup pro limonádu i alkoholický nápoj
Než se jaro přehoupne do léta, kvetou podél cest i zahrad keře se smrdutými béžovými květy. Rostlinu se však nevyplatí s ...
Pesto 3 x jinak: bazalkové, libečkové a z rajčat
Patří k nejoblíbenějším omáčkám v Itálii – pesto. Jeho využití je široké. Pesto dochutí těstoviny, pomazánky, omáčky, pod...
Jahodový likér nejen pro milovníky sladkého ovoce
Sezona jahod je závislá na počasí, proto se může její start každý rok trochu lišit. Sklizeň jahod obvykle probíhá v obdob...
Těsto na pizzu v klasické i celozrnné variantě. Vyzkoušejte obě!
Bohatě obložená placka z kynutého těsta si našla miliony fanoušků po celém světě. Tento slaný koláč máme spojený předevší...
Blanšírování: Tajemství zdravé a chutné kuchyně
Blanšírování je jednoduchá, ale zároveň geniální technika tepelné úpravy potravin, která si zaslouží mnohem více pozornos...
Melouny na scéně. Které dobroty z nich připravit?
K teplému počasí melouny prostě patří! Ne nadarmo vychází jejich hlavní sezona právě na letní měsíce. Kulaté tykve se sla...
Vyvážená snídaně: recepty pro kvalitní start do nového dne
Kdo chce mít přes den dost energie, ale i ten, kdo chce zhubnout, by se měl stravovat pravidelně a vyváženě. Snídaně je p...
Milujeme chřest. A jeho sezóna se právě rozbíhá.
Milovníci této křehké, jemné a lahodné zeleniny samozřejmě vědí, že chřestová sezóna trvá od dubna do června. Je krátká a...
Top banánové recepty pro celý den
Za minulého režimu byly banány luxusním zbožím, na které se stály fronty. Dnes už je toto exotické sladké ovoce běžně k d...
Hlíva ústřičná si velmi rychle našla cestu do kuchyňských receptů na celém světě
Možná ji dobře znáte, možná z ní i vaříte, ale určitě už jste o ní alespoň slyšeli. Hlíva ústřičná je celosvětově známá h...
Kdy se pečou jidáše? Velikonoční tradice a recept na „zrádné“ pečivo
Svátky jara Velikonoce jsou za dveřmi. Patří mezi nejdůležitější křesťanské oslavy, protože připomínají zmrtvýchvstání Je...
Top jarní saláty pro zdraví i očistu těla
Světla i tepla venku přibývá a organismus už není třeba dopovat tak hutnými a vydatnými pokrmy jako v zimě. Na řadě je od...
Rovnodennost, svátky jara a půst
Období, kdy den i noc jsou stejně dlouhé - rovnodennost. Tato skutečnost nastává dvakrát do roka, a to na jaře a na podzi...
Krevety nám v restauraci chutnají, ale víte jak na ně doma? Je to jednoduché.
Krevety patří mezi korýše, stejně jako humři, raci, langusty nebo krabi. Přirozeně žijí v oceánech a mořích, už se ale um...
Masopustní koblížky pro mlsné jazýčky
Doba masopustní vrcholí. Období rejů masek, zabijaček a všeobecného veselí se uzavře v úterý 21. února. Vše se opět zklid...
Bretaňská specialita, která chutnala králům i poddaným. Vyzkoušejte crêpes!
Tenká placka z litého těsta je jedním z typických pokrmů, který se podává v severozápadní části Francie – v Bretani. Pala...
Top recepty se zázvorem pro sychravé dny
Vytrvalá bylina zázvor je na pohled vcelku nenápadná. Kvete zřídka, dorůstá do výšky několik desítek centimetrů, ale to, ...
Hříšné mlsání: 3 recepty na dezerty s oblíbenými likéry
Nepohrdnete sklenkou dobrého pití a milujete sladké? Pak vás určitě zaujmou dezerty, v nichž je tajnou přísadou některý z...
Top večeře pro měsíc leden, které zahřejí i zasytí
V létě jsou na jídelníčku populární zejména jídla lehčí, která organismus spíše ochlazují. Naopak v zimě vyhledáváme pokr...
Vánoční štola: vyzkoušejte německou verzi klasické vánočky
V Čechách se o vánočních svátcích tradičně peče vánočka z kynutého těsta. Nadýchané pečivo plné rozinek, ozdobené mandlem...
Kapr smažený nebo načerno?
Plné sádky vánočních kaprů a promrzlí prodavači s podběráky snažící se vylovit právě toho co jste si vybrali, i to patří ...
Top recepty na vánoční pečení s dětmi
V době adventu mají napilno zejména ženy, které se starají o to, aby domácnost zářila čistotou, byla krásně nazdobená, al...
Vánočka - sladký symbol českých Vánoc
Kdo z nás by si rád nepochutnal na vláčné vánočce plné mandlí a rozinek. Vánočka neodmyslitelně patří hlavně k českým ván...
Perníčky bez čekání. Ověřený recept na oblíbené cukroví
Už je to tady! Doba adventu je v plném proudu a s tím je spojený úklid i pečení vánočního cukroví. Mezi první dobroty, kt...
Domácí svařené víno jako z vánočního trhu
Zimní období máme spojené nejen s vánočními svátky, ale také se spoustou dobrého jídla a pití. Kromě cukroví a bramborové...
Jak na sekanou a z jakého masa je nejlepší?
Sekanou všichni důvěrně známe. Pečeme ji z mletého masa, přidáváme různé druhy koření, někdy i další ingredience, jako je...