Maso

Patrně není jiná potravina, která by vzbuzovala tak vášnivé reakce a měla tolik odpůrců i příznivců. Maso vašemu organismu krom bílkovin dodá také železo nebo vitamíny skupiny B. Ve výživě hraje proto poměrně zásadní úlohu. Klasický řízek už vás ale přece jenom poněkud nebaví? Předvedeme si i další možnosti, jak nejen na nedělní oběd.

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka

Znojemská omáčka s kyselými okurkami a hovězím masem je nejchutnější s houskovými knedlíky nebo s rýží....

Hospodský vepřový guláš

Hospodský vepřový guláš

Guláš, původně z maďarska, má u nás spoustu chutných variant. Jednou z nich je guláš z vepřového masa. Klasický guláš se...

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou

Vepřová panenka se smetanovou omáčkou je díky druhu masa rychle připravená minutka. Můžeme podávat třeba s opečenými bra...

Hovězí guláš

Hovězí guláš

Hovězí guláš je klasika, která se hodí zejména pokud je třeba nasytit větší množství strávníků. V kastrole rozehřej...

Smažené  karbanátky

Smažené karbanátky

Smažené karbanátky jsou nejchutnější když jsou připravené ze směsi mletého hovězího i vepřového masa....

Sekaná

Sekaná

Sekaná je notoricky známá pochoutka, zvlášť chutná, když si ji připravíme doma....

Hovězí Stroganoff

Hovězí Stroganoff

Jestliže nechcete použít svíčkovou nebo panenku, můžete zkusit mleté hovězí maso. Podle wikipedie, se stroganoff popr...

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené brambory s mletým masem jsou oblíbené jídlo,vhodné k obědu nebo k večeři. Můžeme doplnit nakládanou okurkou, n...

Francouzské dušené hovězí  s houbami a pomerančem

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem

Francouzské dušené hovězí s houbami a pomerančem je jídlo s neobvyklou chutí, vytvořenou marinováním masa a přidáním po...

Dušené maso s brambory po španělsku

Dušené maso s brambory po španělsku

Dušené maso s brambory po španělsku je chutné a syté jídlo, příprava je velmi jednoduchá a všechny přísady jsou snadno d...

Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách

Vepřové maso na houbách podáváme s bramborami nebo rýží . Nemáme-li čerstvé houby, můžeme použít sušené, nebo také žampi...

Italské dušené hovězí

Italské dušené hovězí

Italské dušené hovězí jen velmi vzdáleně připomíná český guláš. Liší se hlavně přidáním červeného vína, rajčat a dlouhým...

Tuniský hovězí guláš

Tuniský hovězí guláš

Tuniský hovězí guláš s cizrnou je jeden z dalších receptů na dušené hovězí maso. Jeho příprava je snadná, všechny přísad...

Řecké dušené hovězí

Řecké dušené hovězí

Řecké dušené hovězí si vyžádá trochu více vašeho času, ale je to jedno z nejchutnějších dušených jídel vůbec. Spojení ch...

Karibský hovězí guláš

Karibský hovězí guláš

Karibský hovězí guláš je guláš se sladko-pikantní chutí. Vaříme ho pomalu a dlouho, chutě se tak lépe spojí a jídlo je p...

Irské dušené hovězí

Irské dušené hovězí

Irské dušené hovězí je lahodný guláš z hovězího masa, který přidáním černého piva a červeného vína získá neopakovatelnou...

Utopenci

Utopenci

Jako první si připravíme nálev z vroucí vody a octa. Zatímco se nám vaří, přidáváme sůl, cukr, bobkový list, chilli a ol...

Thajský hovězí guláš

Thajský hovězí guláš

Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud mo...

Roastbeef rostbíf

Roastbeef rostbíf

Pro milovniky masových pokrmů přinášíme tuto delikatesu z hovězí roštěné. V ideálních podmínkách je dobré připravit m...

Havajský hovězí guláš

Havajský hovězí guláš

Havajský hovězí guláš můžeme podávat s knedlíkem, s rýží, nebo s těstovinami. Chuť dušeného libového hovězího masa spolu...

Klobása s bramborovou kaší

Klobása s bramborovou kaší

Klobása s bramborovou kaší je syté jídlo, které snadno připravíte. Chuť a vůně tohoto zdánlivě všedního jídla je díky po...

Libanonský hovězí guláš

Libanonský hovězí guláš

Je známé, že libanonská kuchyně je zdravá a chutná. Libanonský hovězí guláš je jedním z oblíbených jídel v předních rest...

Řecké pečené jehněčí s novými brambory

Řecké pečené jehněčí s novými brambory

Řecké pečené jehněčí s novými brambory je rychlá a jednoduše připravená pečeně. Jehněčí maso je zdrojem kvalitních bílko...

Pečené jehněčí kotlety se špenátem

Pečené jehněčí kotlety se špenátem

Jehněčí maso připravujeme hlavně o velikonocích. Je křehké a lehké a hodně záleží na receptu podle kterého je připravím...

Domácí bůček

Domácí bůček

Domácí bůček si připravíme snadno a můžeme mít v lednici připraveno lákavé pohoštění pro hosty. Podáváme s chlebem, může...

Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou

Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou

Recept na lahodné jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou....

Havajský marinovaný steak

Havajský marinovaný steak

Havajský marinovaný steak chutná jedinečně. Když si marinované maso připravíme předem, je pak skvělé jídlo hotové během ...

Ragú z hovězích žeber

Ragú z hovězích žeber

Ragú z hovězích žeber je opravdu pochoutka. Trochu déle trvá celé vaření, ale rozhodně to stojí za to. Sušené houby n...

Lahodná sekaná

Lahodná sekaná

Začneme tím, že si namočíme starší rohlíky v mléce. Na rozehřáté pánvi s olejem dáme smažit nadrobno nakrájenou cibuli. ...

M
×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů