Anglický pudink s kandovaným ovocem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření6 minPočet porcí6 porcí

Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • máslo na vymazání formy
  • 50 g hladké mouky
  • 100 g strouhanky
  • 40 ml mléka
  • 40 ml koňaku
  • 2 vejce
  • 100 g kandovaného ovoce(švestky,hrušky, apod.)
  • 100 g moučkového cukru
  • 200 g hovězího loje nebo másla
  • 1,5 lžičky skořice
  • citronová kůra z jednoho citronu


Způsob přípravy

Anglický pudink s kandovaným ovocem je u nás poměrně nezvyklé vánoční jídlo, ale měli bychom ho vyzkoušet. Už jen pro to, že si ho můžeme připravit s předstihem, v chladnu totiž vydrží klidně měsíc. Vejce důkladně rozšleháme a postupně k nim přidáváme cukr, citronovou kůru, mouku, strouhanku, skořici a mléko. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájené kandované ovoce. Všechno důkladně promícháme a dáme odležet do chladna na 24 hodin.

Po této době do těsta přidáme koňak a nalijeme ho do vymazané pudinkové formy. Formu zakryjeme alobalem, vložíme ji do hrnce s horkou vodou a vaříme zvolna v páře 5-6 hodin. Hlídáme hladinu vody, měla by být kousek nad jednou třetinou pudinkové formy. Hotový pudink necháme 10 minut chladnout, pak ho vyklepneme a úplně vychladíme. Při podávání ho můžeme ozdobit kompotovaným ovocem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Anglický pudink s kandovaným ovocem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu anglický pudink kandovaným ovocem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Anglický pudink s kandovaným ovocem

Kde najít informace



×