Recept Bramborová pivní polévka

Detail receptu na jídlo Bramborová pivní polévka. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Bramborová pivní polévka

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Bramborová pivní polévka je chutná, hustá a může s pečivem klidně nahradit večeři. Nebo se rozhodně hodí na skvělou přesnídávku, která vás zasytí i zahřeje.

V malém kastrole přivedeme k varu 2 hrnky kuřecího vývaru a přidáme do něj 1 nakrájený brambor. Společně povaříme asi tak 18 minut, pak odstavíme z plotny, přidáme hořčici a tyčovým mixérem ze všeho ušleháme hladké pyré.

Ve velkém hrnci opékáme slaninu zvolna asi 10 až 15 minut do křupava. Přendáme ji na papírové ubrousky aby okapal tuk a zbylý tuk z hrnce slijeme, až na asi tak 3 lžíce, které znovu zahřejeme.

Přidáme nakrájenou mrkev, špetku soli a pepře a restujeme na tuku asi 3 minuty. Potom přidáme zbývající brambory, svazek tymiánu, pórek, bobkové listy a celer. Znovu asi 4 minuty restujeme a pak přilijeme pivo. Přivedeme k varu a povaříme 2 až 4 minuty, až se pivo téměř odpaří.

Nyní dolijeme zbylý kuřecí vývar a přidáme bramborové pyré a pokrájené houby. Vše důkladně promícháme a znovu přivedeme k varu. Zvolna vaříme odkryté asi 8 minut, až zelenina a houby změknou. Odstraníme tymián, podle chuti dosolíme a opepříme.

Na talíři přidáme do polévky plátek křupavé slaniny a nasekanou pažitku.

Bramborová pivní polévka je chutná, hustá a může s pečivem klidně nahradit večeři. Nebo se rozhodně hodí na skvělou přesnídávku, která vás zasytí i zahřeje. V malém kastrole přivedeme k varu 2 hrnk...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 60 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Bramborová pivní polévka


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Bramborová pivní polévka

Ingredience receptu Bramborová pivní polévka

1 hrnek plzeňského piva
3 oloupané a na menší kostky nakrájené brambory
3 čerstvé houby nakrájené na plátky (žampiony)
4 hrnky kuřecího vývaru
8 plátků slaniny
1 lžíce dijonské hořčice
2 mrkve nakrájené na kostičky
3 nakrájené stonky celeru
malý svazek tymiánu svázaný kuchyňským provázkem
2 bobkové listy
sůl
mletý černý pepř
1 nakrájený pórek
1/4 hrnku nasekané čerstvé pažitky

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Polévky
Hledat podobné recepty jako Bramborová pivní polévka

Podobné recepty jako Bramborová pivní polévka


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů