Bramborové placky recept
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hlavní jídlo. Jsou výbormé i potřené sladkou marmeládou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g brambor
- 30 g másla
- 100 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- tuk na smažení (olej, sádlo)
Způsob přípravy
Bramborové placky můžeme podávat jako přílohu k masům, nebo je můžeme se škvarky či s dušeným špenátem předložit jako hlavní jídlo. Jsou výbormé i potřené sladkou marmeládou. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout.
Pak je zasypeme moukou, přidáme rozpuštěné máslo, sůl a vejce. Důkladně prohněteme. Těsto rozválíme a vykrajujeme placky, které smažíme dozlatova po obou stranách v rozpáleném tuku, nebo je můžeme upéci na plechu v troubě.