Chilli Con Carne recept
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel.
Pokud nepoužíváme fazole z plechovky tak si je den předem namočíme.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 ml hovězího vývaru
- 150 g fazolí
- 3 rajčata
- 5 stroužků česneku
- 2 ks chilli papriček
- 1 červená paprika
- 1 cibule
- drcený pepř
- chilli koření
- sůl
- 1-2 lžičky kukuřičné mouky
Způsob přípravy
KLasické mexické jídlo Chilli con Carne je skvělý oběd nebo večere pro milovníky ostřejších jídel. Pokud nepoužíváme fazole z plechovky tak si je den předem namočíme. Nařízneme rajčata a spaříme. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno. Ohřejeme si vývar. Připravíme si cibuli a česnek. Česnek nakrájíme na tenké plátky. Cibuli nakrájíme nadrobno. Připravíme si hlubší pánev a rozehřejeme v ní olej. Do pánve nasypeme cibuli a smažíme dozlatova. Dále přidáme nakrájený česnek a mleté maso. Restujeme dokud nebude maso opečené, musí se rozpadat na malé kousky.
Dále přidáme rajčata a fazole, krátkou dobu smažíme. Přidáme polovinu připraveného vývaru. Osolíme, opepříme a přidáme chilli, vše dle vlastní chuti. Pánev přiklopíme poklicí a dusíme. Občas promícháme a dolíváme vývar. Dusíme dokud nebudou fazole měkké. Nakrájíme chilli papričky a červenou papriku najemno a přidáme do pánve. Dusíme dokud nemáme požadovanou hutnou konzistenci (můžeme zahustit i kukuřičnou moukou s vodou, ale není to nutné). Podáváme s chlebem, kukuřičnými plackami nebo s rýží. Dobrou chuť!