Falešná svíčková v pomalém hrnci recept
Falešná svíčková v pomalém hrnci je z vepřového masa a chutná výborně. Její výhodou je, že se v tomto případě maso ani nemusí nakládat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g vepřové plec
- 1 velká kořenová petržel
- 1 velká mrkev
- 100 ml sladké smetany
- 2 lžíce hladké mouky
- malý kousek celeru
- 2 bobkové listy
- 4 kuličky nového koření
- 4 kuličky černého pepře
- sůl
- ocet
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Na pánvi rozpálíme olej a maso na něm opečeme ze všech stran. Do potravinového látkového sáčku nasypeme koření a spolu s masem, nakrájenou kořenovou zeleninou, lžící octa a asi 300 ml vody vložíme do pomalého hrnce.
Vše ještě trochu osolíme a vaříme v pomalém hrnci asi 3 hodiny. Po této době vyjmeme maso a koření, a kořenovou zeleninu rozmixujeme tyčovým mixérem. Ve smetaně rozšleháme hladkou mouku a vlijeme ji do omáčky. Chvíli omáčku povaříme a podle potřeby ji můžeme zředit vodou.
Hotovou omáčku dochutíme a vrátíme do ní nakrájené maso.