Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými krutony.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 900 g mraženého hrášku
  • hrst čerstvých mátových lístků
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce másla
  • 1 brambor
  • 1/2 svazku jarní cibulky
  • smetana ke šlehání
  • sůl
  • osmažená slanina


Způsob přípravy

Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou je lahodný hráškový krém. Podáváme ho s čerstvou bagetou, nebo s chlebovými krutony. Máslo a olej zpěníme v hrnci a pak přisypeme pokrájenou jarní cibulku a nakrájený brambor. Lehce smažíme asi 5 minut za stálého míchání. Přidáme zeleninový vývar a vaříme po dobu 10 minut, až brambor změkne.

Nyní přidáme hrášek, přivedem znovu k varu a vaříme 3 minuty. Pak hrnec odstavíme z plotny, přidáme do polévky mátu a vše rozmixujeme v mixéru do hladkého krému. Podle chuti polévku osolíme. Jenotlivé porce ozdobíme šlehanou smetanou a osmaženými kousky slaniny.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu hrachová polévka mátou jarní cibulkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hrachová polévka s mátou a jarní cibulkou

Kde najít informace



×