Italské těstoviny Alfredo recept
Italské těstoviny Alfredo rozhodně stojí za vyzkoušení,protože společná chuť těstovin Fettuccine, smetany a strouhaného parmezánu je nezapomenutelná.
Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g těstovin Fettuccine
- 2 lžičky strouhané citronové kůry
- 1/2 hrnku čerstvé citronové šťávy
- 2 1/2 hrnku smetany
- 2 hrnky strouhaného parmezánu
- 12 lžic másla
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku
- sůl
- čerstvě mletý bílý pepř
Způsob přípravy
Italské těstoviny Alfredo rozhodně stojí za vyzkoušení,protože společná chuť těstovin Fettuccine, smetany a strouhaného parmezánu je nezapomenutelná. Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Vhodíme do ní těstoviny a vaříme je za občasného míchání 4 minuty.Pak hrnec odstavíme z plotny a vodu z těstovin slijeme. Ve vysoké pánvi smícháme 2 hrnky smetany a citronovou šťávu.Přidáme máslo a vše vaříme přibližně 3 minuty, až se máslo rozpustí.
Pak omáčku sundáme z plotny a přidáme do ní uvařené těstoviny. Dobře promícháme a přidáme zbývající smetanu a nastrouhaný parmezán. Vrátíme na plotnu, přidáme muškátový oříšek, pepř, sůl, citronovou kůru a za stálého míchání při nízké teplotě krátce povaříme, až omáčka úplně zhoustne. Na talíři těstoviny ozdobíme strouhaným parmezánem a snítkou máty.