Jarní losos s mátou recept
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo bazalku.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 filety z lososa
- 3 lžíce olivového oleje
- 750 g mraženého hrášku a fazolových lusků
- zelené mátové lístky (nebo kopr či bazalka)
- 750 gramů malých nových brambor
- 1 citron
- cherry rajčátka
Způsob přípravy
Jarní losos s mátou je zdravé a lehké jídlo, navíc velmi chutné. Nemáme-li mátu, klidně můžeme použít třeba kopr nebo bazalku. Brambory oloupeme, větší pokrájíme a vaříme v osolené vodě asi 5 minut. Pak přidáme fazolové lusky a hrášek a vaříme další 3 minuty. Po této době by brambory a zelené lusky měly být měkké. Vodu slijeme. Štávu a kůru z citronu spolu s olivovým olejem a mátou rozmixujeme v mixéru.
Filety z lososa naskládáme do skleněné misky a přelijeme připravenou umixovanou směsí. Misku vložíme do mikrovlnné trouby a při vysoké teplotě přikryté vaříme asi 5 minut. Nakonec zeleninu s brambory smícháme s hotovým lososem a vzniklou šťávou. Můžeme přidat pokrájená rajčátka.