Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4-6 porcí

Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 kotlet z jehněčího hřbetu (cca 1 kg)
  • 5 snítek rozmarýnu
  • 150 g špeku
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej
  • 350 g švestkových povidel
  • 12 sušených švestek


Způsob přípravy

Jehněčí kotlety prošpikujeme snítky rozmarýnu a cca polovinou množství slaniny. Následně maso osolíme a opepříme. Kotlety osmažíme na oleji z jedné a z druhé strany. Nakonec kotlety dáme dopéct na 10 min do trouby předehřáté na 180 °C.

Švestkovou omáčku připravíme ze zbytku slaniny nakrájené na kostičky, kterou vypečeme dokřupava. Poté přidáme švestková povidla a nakonec sušené švestky. Osolíme dle chuti. Jehněčí kotlety podáváme s bramborovým knedlíkem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu jehněčí kotlety švestkovou omáčkou .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jehněčí kotlety se švestkovou omáčkou

Kde najít informace



×