Recept Karamel

Detail receptu na jídlo Karamel. Podrobný popis jak uvařit tento pokrm. Recept obsahuje podrobný seznam ingrediencí.

Karamel

Publikováno:   Nahraj fotku a vyhraj!

3

Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů.

V silnostěnném hrnci rozpouštíme cukr s trochou vody za stálého míchání a při nízké teplotě.

Jakmile se krystalky cukru rozpustí a karamel získá světlou zlatohnědou barvu, odstavíme hrnec z plotny. Pokud má světlejší barvu, přidáme pár kapek potravinářského barviva.

Karamel můžeme používat hned horký, nebo ho dáme vychladit do ledničky pro pozdější použití.

Hotový karamel uskladněný v lednici nám vydrží několik týdnů. Můžeme ho použít při přípravě sirupů, ochucení krémů nebo jako polevu u zmrzlinových pohárů a jiných dezertů. V silnostěnném hrnci rozp...

Sdílejte článek:

  • Doba vaření: 40 min
  • Počet porcí 4

Recenze a hodnocení receptu Karamel


Napište vaší recenzi nebo komentář


Tento recept ještě nebyl okomentován
Recept Karamel

Ingredience receptu Karamel

0,5 šálku cukru
2 lžičky vody
1 až 2 kapky potravinářkého barviva

Recepty, které vás budou zajímat

Kategorie receptů Moučníky
Hledat podobné recepty jako Karamel

Podobné recepty jako Karamel


M
×

Nahrání fotografie jídla

Zaregistrujte se a nahrajte fotky jídel a vyhrajte v měsíčních soutěžích.
Přihlásit se přes sociální sítě

×

Váš recept je nyní uložen!

Zaregistrujte se, aby jste se k uloženým receptům později dostal/a.
Přihlásit se přes sociální sítě


Podmínky použití | Ochrana os.údajů