Kroupový salát s octem balsamico recept
Kroupový salát s octem balsamico je neobvyklý salát plný úžasných chutí. Sytý a zdravý salát pro milovníky bezmasých jídel.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g brokolice
- 1 červená paprika
- 1 máslová dýně
- 250 g ječných krup
- 1 malá červená cibule
- malé kapary (1 lžíce)
- 1 jemně nasekaný stroužek česneku
- 7 lžic extra panenského olivového oleje
- 1 lžíce dijonské hořčice
- sůl
- mletý pepř
- 5 lžic octa balsamico
- nasekaná čerstvá bazalka nebo petrželka
Způsob přípravy
Kroupový salát s octem balsamico je neobvyklý salát plný úžasných chutí. Sytý a zdravý salát pro milovníky bezmasých jídel. Na plech naskládáme máslovou dýni zbavenou semen a nakrájenou na malé kostky. Zastříkneme ji olivovým olejem a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů 20 minut. Dáme vařit ječné kroupy do osolené vody. Vaříme je asi 25 minut, tak aby byly měkké, ale ne rozvařené. Mezitím si v míse smícháme 6 lžic olivového oleje s octem balsamico, dijonskou hořčicí, nasekaným česnekem, špetkou pepře a soli.
Ještě horké kroupy scedíme, přidáme je do mísy se zálivkou a důkladně vše promícháme než vychladnou. Brokolici také povaříme v osolené vodě "na skus" , rozebereme na růžičky a přidáme do salátu. Stejně tak i pečenou dýni, kapary, nadrobno nakrájenou cibulku a červenou papriku nakrájenou na malé kousky. Hotový salát ozdobíme bylinkami. Podáváme ho vychlazený.