Kuřecí maso na víně s shiitake recept
Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 balíčky japonské houby shiitake
- 4 ks vykostěných kuřecích prsou zbavených kůže
- 1/2 hrnku vína Marsala nebo suchého sherry
- 2 zelené jarní cibulky
- olej
- 2 lžíce másla
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Způsob přípravy
Kuřecí maso na víně s shiitake je jídlo kde se spojuje chuť italského vína s japonskou houbou shiitake. S kuřecím masem jde o výtečnou kombinaci, protože shiitake je perlou mezi houbami právě pro svou kořeněnou chuť a výrazné aroma. Kuřecí maso lehce naklepeme mezi dvěma plastovými foliemi, oslolíme a opepříme. Na velkou pánev s rozpáleným olejem pak jednotlivé porce položíme a opékáme po obou stranách 5-6 minut. Pak je vyndáme z pánve a uložíme do tepla. Na pánev nyní přidáme trochu oleje a houby shiitake nakrájené na kousky.
Dusíme za stálého míchání asi 2 minuty. Pak do pánve přidáme část nakrájené zelené cibulky a víno. Přivedeme k varu, pak jen krátce povaříme a snížíme teplotu. Do pánve přidáme máslo a necháme ho rozpustit za stálého míchání. Nyní přidáme porce kuřecího masa a důkladně vše promícháme. Na servírovací mísu naskládáme kuřecí maso s houbami a posypeme zbylou nakrájenou zelenou cibulkou. Jednotlivé porce pak můžeme polít zbylou houbovou omáčkou z pánve.