Sdílet:

Kynuté buchtičky recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 10 dkg rozpuštěného másla
  • 250 g hladké mouky
  • 250 g polohrubé mouky
  • 200 ml mléka
  • 1 kostka droždí
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička cukru
  • vlažné mléko
  • sádlo


Způsob přípravy

Kynuté buchtičky jsou dobré jako příloha k masům a zeleninovým jídlům. Můžeme je také servírovat ke studeným mísám nebo svačinovým polévkám. Nejprve připravíme kvásek z droždí, cukru a trochy vlahého mléka. Necháme ho na teplém místě. V misce rozšleháme mléko a žloutky. Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme rozšlehané žloutky, vzešlý kvásek, rozpuštěné máslo a osolíme.

Uhněteme hladké těsto. Mísu přikryjeme suchou utěrkou a necháme těsto na teplém místě vykynout. Na plech pokrytý pečícím papírem klademe dál od sebe buchtičky z vykynutého těsta. Necháme je ještě na plechu chvíli kynout. Pak je potřeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kynuté buchtičky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kynuté buchtičky.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kynuté buchtičky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kynuté buchtičky

Kde najít informace



×