Maracuja v pěně z bílé čokolády recept
Maracuja v pěně z bílé čokolády je lahodný exotický moučník. Kromě toho maracuja obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je vápník, železo, vitamíny B a C.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 ks ovoce maracuja
- 3 vejce
- 1,5 hrnku šlehačky
- 180 g bílé čokolády
- 0,25 šálku moučkového cukru
Způsob přípravy
Maracuja v pěně z bílé čokolády je lahodný exotický moučník. Kromě toho maracuja obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek, jako je vápník, železo, vitamíny B a C. Její dužina včetně hnědých semínek je šťavnatá, osvěžující a aromatická. Nejprve v mikrovlnné troubě rozpustíme bílou čokoládu, kterou jsme před tím rozlámali na kousky. Po rozpuštění ji necháme trochu vychladnout. Žloutky rozšleháme a přidáme do rozpuštěné čokolády,přidáme polovinu šlehačky a ušleháme do pěny.
Z bílků ušleháme tuhý sníh a postupně do něj přidáme moučkový cukr. Polovinu ušlehaného sněhu vmícháme do čokoládové pěny a necháme několik hodin v chladnu. Dužinu vydlabanou z maracuji včetně zrníček smícháme se zbytkem sněhu. Do dezertních misek střídavě vrstvíme čokoládovou pěnu a krém s ovocnou dužinou a vychlazené podáváme.