Pečená kachna recept
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kachna (alespoň 2 kg)
- sůl
- kmín
Způsob přípravy
Pečená kachna je lahůdka, musíme si ale dát s její přípravou na čas. Důležitá je doba pečení a ta bývá kolem 4 až 5 hodin. Ale rozhodně to stojí za to. Kachnu pečlivě omyjeme a osušíme. Do kůže na povrchu i zevnitř vetřeme sůl. Necháme chvíli odležet. Troubu předehřejeme na 220 stupňů. Kachnu vložíme do pekáče s dobře těsnícím víkem. Ještě před tím ji z obou stran posypeme celým kmínem.
Položíme ji prsíčky dolů a podlijeme 1 dcl vody. Přikryjeme ji a teplotu trouby snížíme na 100 stupňů. Pečeme kachnu asi 2,5 hodiny, pak ji obrátíme na záda a pečeme další 2 hodiny. Po této době sundáme víko, kachnu dobře polijeme vypečeným sádlem, zvýšíme teplotu na 200 stupňů a asi 20 minut dopékáme. Kachna na kmínu je nejlepší s houskovými či bramborovými knedlíky a s červeným zelím.