Rybízová marmeláda recept
Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukroví. Snadno a jen s minimálními náklady si ji připravíme doma.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 3 kg rybízu
- 1,5 kg cukru krupice
- voda
Způsob přípravy
Rybíz obereme ze stopek a kuličky důkladně omyjeme.
Ve velkém kastrole je pak s trochou vody vaříme za občasného zamíchání tak dlouho, až se kuličky úplně rozvaří a voda se také odpaří.
Pak do rozvařeného rybízu přidáme cukr, snížíme teplotu a za stálého míchání zvolna vaříme ještě asi 10 minut.
Ještě vařící marmeládu nalijeme do připravených, důkladně vymytých a vysušených skleniček a zavíčkujeme stejně tak čistými víčky. Pak sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme marmeládu vychladnout.