Rybízová marmeláda recept

Tomáš Rohlena

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí10 porcí

Rybízová marmeláda je lehce nakyslá, hodí se k promazávání dortových korpusů, nezastupitelná je při pečení lineckého cukroví. Snadno a jen s minimálními náklady si ji připravíme doma.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 3 kg rybízu
  • 1,5 kg cukru krupice
  • voda


Způsob přípravy

Rybíz obereme ze stopek a kuličky důkladně omyjeme.

Ve velkém kastrole je pak s trochou vody vaříme za občasného zamíchání tak dlouho, až se kuličky úplně rozvaří a voda se také odpaří.

Pak do rozvařeného rybízu přidáme cukr, snížíme teplotu a za stálého míchání zvolna vaříme ještě asi 10 minut.

Ještě vařící marmeládu nalijeme do připravených, důkladně vymytých a vysušených skleniček a zavíčkujeme stejně tak čistými víčky. Pak sklenice otočíme dnem vzhůru a necháme marmeládu vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rybízová marmeláda recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rybízová marmeláda.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rybízová marmeláda .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rybízová marmeláda

Kde najít informace



×