Thajský hovězí guláš recept
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno thajskou jasmínovou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vykostěné hovězí kližky
- 3/4 hrnku hovězího vývaru
- 400 ml kokosového mléka
- 1 stonek citronové trávy
- 2 lžíce zelené kari pasty
- 2 lžičky hnědého cukru
- 2 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 1 konzerva fazolových lusků
- mletý pepř
- sůl
Způsob přípravy
Thajský hovězí guláš je populární pokrm s podmanivou chutí a vůní exotiky. Podáváme ho většinou s dušenou rýží, pokud možno thajskou jasmínovou. Nejprve osmahneme na oleji ve vysoké pánvi hovězí maso nakrájené na větší kostky. Jakmile zhnědne, vyndáme ho z pánve a dáme stranou. Do pánve dáme nastrouhaný zázvor, kari pastu a nakrájenou citronovou trávu. Vše restujeme, dokud se citronová tráva krásně nerozvoní.
Pak přidáme kokosové mléko a cukr. Přivedeme k varu, vrátíme do pánve hovězí maso a přikryté pokličkou zvolna vaříme asi 2 hodiny. Udržujeme teplotu a občas směs zamícháme. Je-li třeba, podlijeme trochou vody. Těsně před koncem vaření do pokrmu přidáme pokrájené fazolové lusky, prohřejeme je a jídlo odstavíme z plotny.