Sdílet:

Tradiční buchty recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 500 g polohrubé mouky
  • 1/4 l mléka
  • 120 g másla
  • 80 g cukru krupice
  • 30 g droždí
  • 2 žloutky
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • moučkový cukr na posypání
  • sůl
  • citronová kůra
  • 1 balíček měkkého tvarohu
  • olej


Způsob přípravy

Tradiční buchty, v tomto případě tvarohové, jsou známou, klasickou pochoutkou. Kromě tvarohové náplně můžeme upéci buchty s makovou nebo povidlovou náplní. Posypané moučkovým cukrem budou chutnat hlavně ke kávě, dětem k nim můžeme uvařit kakao. Do velké mísy nasypeme mouku a uděláme do ní důlek. Do něj rozdrobíme droždí, posypeme cukrem a zalijeme trochou vlažného mléka. Necháme chvíli na teplém místě. Když kvásek vzejde, smícháme ho s moukou a přidáme žloutky, rozpuštěné máslo, cukr, sůl a nastrouhanou citronovou kůru. Důkladně uhněteme hladké těsto a znovu necháme v teple kynout.

Mezitím si připravíme náplň z tvarohu, cukru a trochy mléka. Z vykynutého těsta oddělíme jednotlivé kousky, každý rozválíme a naplníme tavarohovou náplní. Hotové buchty skládáme do vymazaného pekáče, potřeme ze stran olejem a přitiskneme je těsně k sobě. Plný pekáč dáme do předehřáté trouby, povrch buchet polijeme rozpuštěným máslem a pečeme asi půl hodiny dozlatova. Pak pekáč vyjmeme a jednotlivé buchty oddělíme, posypeme moučkovým cukrem do kterého jsme přidali vanilkový cukr a necháme vychladnout.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Tradiční buchty recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Tradiční buchty.
Nebo hledejte podobné podle části názvu tradiční buchty .
Hledat podobné recepty na internetu jako Tradiční buchty

Kde najít informace



×