Tuňákový salát s černými olivami recept
Tuňákový salát s černými olivami je neuvěřitelně chutný. Doplněný strouhaným čedarem a zapečený krátce v briošce bude skvělým a rychlým pohoštěním .
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g tuňáka
- 1/4 hrnku černých vypeckovaných oliv
- briošky nebo hamburgerové housky
- 1/4 hrnku nasekané petrželové natě
- 1 citron
- 2 celerové natě
- na jemno nasekaný fenykl
- 2 stroužky česneku
- 4 stonky čerstvého tymiánu
- 3 hrnky olivového oleje
- 2 bobkové listy
- 1/2 červené cibule
- 1 mala chilli paprička
- 1 sladká červená paprika
- 2-3 lžíce kaparů
- 2-3 lžíce jemně nasekaného estragonu
- 170 g čedaru
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Tuňákový salát s černými olivami je neuvěřitelně chutný. Doplněný strouhaným čedarem a zapečený krátce v briošce bude skvělým a rychlým pohoštěním . Olej zahřejeme ve vyšší pánvi, přidáme utřený česnek, bobkový list, citronovou kůru nakrájenou na nudličky a nadrobno pokrájený tymián.Vše přivedeme až k varu, pak do vroucího oleje ponoříme nakrájené malé kousky tuňáka. Pánev sundáme z plotny a necháme rybu v horkém oleji marinovat půl hodiny, pak ji z pánve vyndáme na zvláštní misku.
Olej necháme vychladnout, odstraníme z něho bobkový list a citronovou kůru. 1/3 hrnku oleje pak smícháme ve větší míse s estragonem, kapary, petrželí, olivami, nadrobno nakrájenými paprikami, nakrájenou cibulí a nakrájenou celerovou natí.Přidáme kousky tuňáka a dochutíme solí a pepřem. Briošky nebo hamburgerové housky si rozpečeme v troubě, rozkrojíme a naplníme hotovým salátem. Salát ještě posypeme strouhaným čedarem a na 2 minuty vrátíme do trouby, aby se sýr roztekl.