Vaječná pomazánka s celerem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření40 minPočet porcí4 porce

Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip. Mažeme ji na plátky veky nebo bagety, můžeme ji podávat s tmavým chlebem.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 vajec uvařených natvrdo
  • 2-3 lžíce majonézy
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 100 g másla
  • 80 g celeru
  • 80 g šunky
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

Vaječná pomazánka s celerem je zejména o velikonocích, kdy máme dostatečné množství vajec uvařených natvrdo, výborný tip. Mažeme ji na plátky veky nebo bagety, můžeme ji podávat s tmavým chlebem. Je to chutné a zdravé jarní jídlo. Uvařená vejce oloupeme, bílky nakrájíme nadrobno. Žloutky utřeme v míse se změklým máslem a hořčicí do hladkého krému.

Celer nakrájíme nebo nastrouháme na hrubém struhadle a krátce podusíme na troše másla. Po vychladnutí ho vmícháme do žloutkového krému, přidáme nakrájené bílky, šunku nakrájenou nadrobno a majonézu. Důkladně promícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Chvíli necháme uležet v chladnu a můžeme podávat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Vaječná pomazánka s celerem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Vaječná pomazánka s celerem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu vaječná pomazánka celerem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Vaječná pomazánka s celerem

Kde najít informace



×