olej | ||
sůl | ||
6 ks | vejce | |
majoránka | ||
rozmarýn | ||
pepř | ||
petrželová nať | ||
1 ks | jehně | |
jehněčí plíce | ||
jehněčí játra | ||
500 g | bílá veka | |
mléko nebo vývar |
Plíce uvaříme ve slané vodě a nakrájíme na kostičky. Veku namočíme v polévce nebo mléce, smícháme dohromady s plícemi, přidáme majoránku a petrželku, pepř a sůl, rozšlehaná vejce a nakrájená játra lehce promícháme. (Místo veky můžeme přidat napůl uvařené jáhly.)
Nádivkou naplníme břišní dutinu jehněte a zašijeme ji. Jehně potřeme olejem s utlučeným rozmarýnem, osolíme a pečeme na rožni nebo v peci.
Foto: Profimedia.cz
Autor:Vilienka
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena