Vepřovou plec očistíme, nakrájíme na větší kostky, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme nahrubo. Velké steakové žampiony nakrájíme na stejně velké kostky jako maso.
Na sádle osmahneme cibuli s česnekem a vmícháme vepřové maso. Vše orestujeme dorůžova, posypeme mletou paprikou a opět krátce opečeme. Pak ke směsi vmícháme rajčatový protlak, kmín, přidáme bobkový list a nové koření, podlijeme vývarem a zvolna dusíme doměkka.
K měkkému masu přidáme nakrájené žampiony a vše ještě krátkou dobu podusíme, dokud nebudou žampiony měkké. Nakonec směs dochutíme solí a pepřem a promícháme s petrželkou.
Dušené vepřové kostky se žampiony podáváme s těstovinami i pečivem jako hlavní chod.