2 ks | hovězí steak | |
podle chuti | ||
---|---|---|
sůl | ||
zelený pepř | ||
omáčka | ||
2 lžíce | máslo | |
3 lžíce | sójová omáčka | |
3 lžíce | japonské rýžové víno | |
1 lžíce | japonský zelený pepř v nálevu |
Steak z obou stran posypeme zeleným pepřem a solí a dáme péct do rozehřátého grilu. Mezitím si připravíme omáčku: Smícháme sójovou omáčku, japonské rýžové víno a zelený pepř v nálevu. Hotovou omáčku dáme na gril k masu a necháme povařit. Potom do ní přidáme kousek másla. Středně propečený hovězí steak Yamato vyndáme z grilu a necháme chvíli odležet. Pak maso nakrájíme, nandáme na talíř a polijeme omáčkou. Zdroj: iPrima.cz - Rozpal to, šéfe!
Jak připravit šťavnatý steak? Zapomeňte na olej v pánvi!
Myslíte si, že umíte udělat dobrý šťavnatý steak? Možná, že fígle, které vám ukáže Václav Frič, šéfkuchař a majitel restaurace Na Pekárně v Čakovičkách, vás překvapí.
Recept na cuketové lasagne s hovězím masem krok za krokem
Vyzkoušejte tuto skvělou variaci na lasagne, kdy těstovinové pláty nahradíte cuketou. Hlavní chod z hovězího masa provoněný zeleninou, bylinkami a kořením.
Autor:Zdeněk Pohlreich
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena