Recept na italské rizoto tak, jak se mi nejlépe osvědčil.
90 g | hrášek |
1 ks | cibule |
1 ks | mrkev |
1 dl | bílé víno |
250 g | kuřecí prsa |
1 l | zeleninový vývar |
200 g | rýže kulatozrnná |
na ozdobu | |
---|---|
1 snítka | bazalka |
parmazán | |
podle chuti | |
oregano | |
grilovací koření | |
sušená bazalka |
Připravíme si zeleninový vývar. Použijeme mrkev, cibule, celer, řapíkatý celer, petržel, sůl, pepř, můžeme ho dochutit vegetou. Pokud nemáme čas, připravíme si ho z bujonu. Na pánvi si orestujeme kuřecí kousky, které osolíme a okořeníme grilovacím kořením. Dále orestujeme nakrájenou středně velkou cibuli a kostičky mrkve. Rýži, nejvhodnější je druh Arborio nebo Carnarolli, případně jiná kulatozrnná, asi 5 minut osmažíme na oleji s kouskem másla, oreganem a bazalkou. Po té na ni nalijeme víno a necháme trochu vyvařit. Pak přilijeme trochu vývaru a necháme opět vyvařit. Postup s vývarem opakujeme, dokud není rýže měkká. Je nutné stále promíchávat, aby se rizoto nepřichytilo. Asi 5 minut před koncem vaření, smícháme rýži s předem připraveným masem, cibulí, mrkví a hráškem. Pokud používám sterilovaný hrášek, vodu většinou sliji do vývaru. Italské rizoto s kuřecím masem na talíři posypeme parmazánem a ozdobíme lístky bazalky.
Recept na výborné dýňové rizoto krok za krokem
Z dýně lze připravit řadu chutných pokrmů. Dnes se vrhneme na dýňové rizoto, které není vůbec suché a díky dýni získá i pěknou barvu. FOTORECEPT krok za krokem.
autor luciecutakova
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena