Recept na lahodnou jahodou buchtu, která bude chutnat zejména těm, co mají rádi sladší moučníky.
Hodnocení
4.3
/ 5 (16x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
4x
Ingredience
těsto
3 ks
vejce
160 g
máslo
0.3 balíčku
kypřicí prášek do pečiva
160 g
cukr moučka
160 g
polohrubá mouka
podle potřeby
jahody
na ozdobu
cukr moučka
Postup přípravy
Žloutky smícháme s cukrem a přilijeme rozpuštěné vlažné máslo. Dál přidáme polohrubou mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec sníh ušlehaný ze tří bílků.
Na plech si dáme pečící papír nebo vymažeme plech tukem a vysypeme moukou. Těsto vlijeme na plech a na těsto rozložíme jahody.
Jahodovou buchtu dáme péct do trouby při 150 °C asi 30 minut.
Jahodovou buchtu po vychladnutí na talíři pocukrujeme, nakrájíme a podáváme.