Vyzkoušejte recept na kachní prsa s omáčkou z hořčice, medu a kopru, která pokrmu dodá jedinečnou chuť. Hlavní chod, který ocení zejména gurmáni a milovníci kopru.
2 porce | kachní prsa s kůží |
podle potřeby | |
---|---|
olej | |
podle chuti | |
sůl | |
mletý pepř | |
omáčka | |
80 ml | vývar |
1 lžička | med |
1 lžíce | kremžská hořčice |
1-2 lžíce | čerstvý kopr |
Kachní prsa očistíme a kůži zlehka nařízneme do mřížky a do zářezů vetřeme sůl a pepř. Maso potřeme olejem a necháme v chladu odpočinout alespoň 30 minut. Na suché rozpálené pánvi opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova a potom je otočíme a opečeme z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a necháme asi 15 - 20 minut dojít.
Mezitím si připravíme omáčku. K výpeku z kachního masa přidáme olej, med, hořčici a podle potřeby vývar. Vše přivedeme k varu a necháme asi 1 minutu mírně probublávat. Nakonec vmícháme čerstvý kopr, omáčku odstavíme z tepla a zakryjeme asi na minutu poklicí, aby se chutě prolnuly. Hořčicovo-medovou omáčku podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Kachní prsa rozdělíme na porce, přelijeme hořčicovo-medovou omáčkou a podáváme s vařeným nebo pečeným bramborem.
Věděli jste, že celá semena hořčice nemají žádné aroma? Ale stačí je rozemlít, tepelně upravit a rázem je jejich chuť velmi výrazná. Jak z hořčičných semen získáváme dijonskou, bordeausxkou či anglickou hořčici?
Recept na pečenou kachnu se zelím krok za krokem
Pečení kachny se vůbec nemusíte bát! Dnes se krok za krokem naučíme připravit kachnu pečenou na kmínu, která bude mít maso odpadávající od kosti a křupavou kůrčičku.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena