Vepřovou krkovici nakrájíme asi na 1 cm silné plátky, naklepeme jemně paličkou nebo hřbetem ruky a naložíme do marinády. Střídavě do misky dáváme lžíci olivového oleje, plátek krkovičky, na něj vymačkáme pár kapek citronu, trochu nahrubo mletého pepře a špetku soli. Postup opakujeme. Maso necháme odležet v ledničce přes noc.
Druhý den rozpálíme grilovací pánev (můžeme použít i na venkovní gril) a krkovici grilujeme na každé straně 6 - 8 minut.
Mezitím zbavíme červenou papriku a kapii semen, pokrájíme na proužky asi 1 cm silné a 5 cm dlouhé. Když vyjmeme z grilovací pánve maso, vložíme do ní nakrájené papriky s kapii a grilujeme přibližně 1 minutu. Potom přidáme do pánve 6 lžic sladké thajské chilli omáčky a další půlminutu až minutu spolu se zeleninou prohřejeme. Pokud budeme dělat krkovici na venkovním grilu, potom kapii a papriku pokrájíme jen podélně na čtvrtky, ogrilujeme a omáčku přidáme až k jídlu studenou.
Pikantní marinovanou vepřovou krkovici servírujeme na talíře, přidáme horkou omáčku s kapiemi a paprikou. Nejlépe se jako příloha hodí rýže, venku doporučuji podávat s chlebem.