Vyzkoušejte recept na marinovanou pikantní krkovici připravovanou na grilu.
4 plátky | vepřová krkovice s kostí |
marináda | |
---|---|
4 stroužky | česnek |
1 ks | cibule |
2 lžíce | majonéza |
1 lžíce | olivový olej |
1 lžíce | čerstvé oregáno |
0.5 lžičky | chilli vločky |
3 lžíce | marináda Japanese |
podle chuti | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
špek |
Začneme přípravou marinády. Oloupanou cibuli nastrouháme, česnek prolisujeme. V míse promícháme majonézu s marinádou Japanese, olejem, česnekem, nastrouhanou cibulí, oreganem a chilli vločkami. Vyšší plátky krkovice zlehka naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme ze všech stran marinádou a necháme v chladu nejlépe přes noc rozležet. Rošt grilu potřeme špekem, plátky krkovice očistíme od marinády a maso grilujeme z každé strany asi 5 - 7 minut do propečení. Během pečení maso potíráme marinádou. Grilovanou krkovičku podáváme s oblíbenými dipy, zeleninovými saláty a pečivem, skvěle chutná i s pečeným bramborem.
Speciál o grilování: Protože Češi grilování milují!
Grilování a opékání špekáčků na ohni k létu nepochybně patří. Opravdu pravidelně griluje až 90 % Čechů a lidé si jídlo na grilu připraví jednou za čtrnáct dní, Češi tak patří ke světové špičce v grilování. Gril zkrátka patří téměř k povinné výbavě každé domácnosti a Češi se hojně účastní i grilovacích kurzů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena