8 stroužků | česnek | |
3 ks | vejce | |
2 ks | mrkev | |
1 ks | velká cibule | |
700 g | hovězí mleté maso | |
2 lžičky | dijonská hořčice | |
2-3 řapíky | řapíkatý celer | |
10 plátků | chléb toustový | |
300 g | mleté vepřové maso | |
3 lžíce | jemný kečup | |
1 hrst | čerstvá petrželová nať | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
mletý černý pepř | ||
na potření | ||
1 lžička | hořčice | |
1 lžička | třtinový cukr | |
50 g | jemný kečup |
Oba druhy masa očistíme a spolu umeleme. Toastový chléb nasucho opečeme, necháme ztvrdnout a rozmixujeme v hladkou strouhanku. Mrkev, řapíkatý celer, česnek a cibuli očistíme, nakrájíme na kousky a spolu rozmixujeme. V míse promícháme mleté maso se strouhankou z toastů, umixovanou zeleninou a syrovými vejci. Směs ochutíme nasekanou petrželkou, kečupem, hořčicí, pepřem a solí. Řádně propracujeme a necháme 20 minut rozležet. Mezitím si připravíme směs na potření. Kečup utřeme s cukrem, hořčicí a lžičkou oleje. Masovou směs vložíme do vymazané chlebové formy, potřeme kečupovým krémem a upečeme v troubě při 190 °C. Propečenost sekané kontrolujeme pomocí špejle. Sekanou pečeni se zeleninou podáváme teplou s bramborovou kaší. Dobrá je i studená v sendviči se zeleninou a dipem.
Videorecept: Domácí sekaná z krůtího masa doladěná k dokonalosti
Vyzkoušejte recept na výbornou a šťavnatou sekanou z krůtího masa, provoněnou opečenou slaninou. Uvnitř nechybí vejce vařené natvrdo, které v každém plátku vytvoří pěknou mozaiku. Sekaná není suchá a při pečení nepraská. Podle našeho videoreceptu ji zvládne úplně každý.
Recept na sekanou krok za krokem
Dnes se krok za krokem naučíme klasickou sekanou z mletého masa. Chutná za tepla i za studena a podle našeho návodu ji zvládne každý, kdo s vařením teprve začíná.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena