Jednoduchý, přitom chutný oběd, který uvítají i vegetariáni, pokud vynechají z receptu slaninu a omeletu připraví pouze z vajec.
1 špetka | sůl |
2 ks | vejce |
1 špetka | pepř |
1 lžíce | máslo na smažení |
4-5 plátků | anglická slanina |
náplň | |
---|---|
2 stroužky | česnek |
sůl | |
50 g | máslo |
1 lžíce | strouhanka |
0.2 l | mléko |
1 ks | cibule |
2 lžíce | hladká mouka |
1 balíček | mražený špenátový protlak |
nálev | |
1 ks | vejce |
příloha | |
brambory vařené | |
na ozdobu | |
čerstvá zelenina |
Příprava špenátu: Špenát nerozmrazujeme, celý zmrzlý blok vložíme do hrnce, přidáme asi 2 lžíce vody a pod pokličkou, za mírného ohřívání, necháme rozpustit. Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli, počkáme až zesklovatí, přisypeme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Jíšku zředíme rozpuštěným špenátem a mlékem, dobře promícháme. Přidáme prolisovaný česnek, lžíci strouhanky, sůl a za stálého míchání necháme krátce povařit. Nakonec do špenátu rozklepneme vejce a mícháme, dokud se vejce nesrazí. Pozn: Špenát nám vydá na několik porcí, nebo zbytek špenátu můžeme zužitkovat k jinému pokrmu. Příprava omelety: Na jednu omeletu použijeme 2 vejce a 4 - 5 plátků anglické slaniny. Vejce rozklepneme do hrnečku a rozšleháme se špetkou soli a pepře. Na pánvi rozpustíme máslo a dno celé pánve pokryjeme plátky anglické slaniny. Slaninu přelijeme rozšlehaným vajíčkem a usmažíme omeletu z obou stran. Usmaženou omeletu potřeme špenátem a stočíme jako palačinku. Vaječnou omeletu plněnou špenátem podáváme s uvařenými brambory a zdobíme čerstvou zeleninou.
Dokonale připravená vajíčka - 6 receptů, které udělají z vaší snídaně tu nejlepší část dne!
Vajíčka na různé způsoby patří mezi nejoblíbenější snídaně, jsou surovinou, se kterou se dá přímo kouzlit! A to zvlášť o víkendu, kdy je více času na jejich přípravu. Dopřejte si královskou snídani - přinášíme vám ty nejlepší recepty.
Sýr a špenát, kombinace, která neomrzí!
Zdravému stravování vládne pestrá listová zelenina. A protože je jaro pomalu za dveřmi a špenátová sezóna se pomaličku blíží, tak vám přinášíme 10 receptů, ze kterých si zaručeně vyberete. Špenát, to není jen nepříjemná vzpomínka na školní jídelnu, ale i vděčná surovina, která se dá připravit na tisíc způsobů a vždycky může chutnat jinak. V kombinaci s různými druhy sýrů nemá chybu. Lze si tak připravit nejen polévku, omáčku k těstovinám, ale i domácí pizzu, slané chuťovky a maso nadívané právě špenátovými listy.
autor Dana
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena