Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem
Albert logoAlbert logo
  • Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem
Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 1 kg
  • Krůtí stehna 2,8 kg
  • Česnek 10 strouž.
  • Bobkový list 2 ks
  • Šalvěj čerstvá
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Rozmarýn čerstvý
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Petrželka čerstvá
  • Máslo 1 plž
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory 1 kg
  • Krůtí stehna 2,8 kg
  • Česnek 10 strouž.
  • Bobkový list 2 ks
  • Šalvěj čerstvá
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar kuřecí 500 ml
  • Rozmarýn čerstvý
  • Cibule 1 ks
  • Mouka hladká 1 plž
  • Petrželka čerstvá
  • Máslo 1 plž

Příprava

1
Předehřejte troubu na 250 °C.
2
Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
3
Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
4
Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
5
Maso otočte a pečte do poloměkka.
6
Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
7
Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
8
Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
9
Mezitím si připravte omáčku.
10
Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
11
Podle potřeby dosolte a dopepřete.
12
Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.
1
Předehřejte troubu na 250 °C.
2
Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.
3
Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.
4
Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.
5
Maso otočte a pečte do poloměkka.
6
Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.
7
Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.
8
Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.
9
Mezitím si připravte omáčku.
10
Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.
11
Podle potřeby dosolte a dopepřete.
12
Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 27.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 4 dny

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.