Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Moučkový cukr prosejeme přes jemné sítko. Citronovou šťávu vymačkáme, můžeme ji přelít přes sítko. Do přesátého cukru přidáme horkou vodu a citronovou... více o Základní citronová poleva
Troubu rozehřejte na 200 °C. Vejce s cukrem našlehejte do husté světlé pěny. Do jiné mísy prosejte mouku s práškem do pečiva a kakao a poté velmi... více o Čokoládová roláda s lehkým krémem a borůvkami
Pořád jsem zkoušel různé typy receptů na rýži, která se krásně sype a dobře chutná. Vyzkoušel jsem vše. Pečenou, v hrnci pod pokličkou, restovanou,... více o 100% sypká rýže, jednoduše a vždy stejně!
Předehřejte troubu na 180 °C. Odpojte žloutky od bílků. Do bílků přidejte špetku soli a vyšlehejte hezky tuhý sníh a dejte stranou. Nyní jsou na řadě... více o Jednoduchý velikonoční beránek téměř bez tuku
Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg. Používám celozrnnou BIO... více o 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu... více o Čokoládová pěna s malinami
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji... více o Čokoládová panna cotta
Předehřejte troubu na 170 ° C. Na mírném ohni ohřejte v kastrůlku mléko, jakmile se začne vařit, sundejte ze sporáku a vmíchejte máslo, čokoládu a... více o Hrnková čokoládová bábovka s polevou
Přidejte do mixéru banány, (čokoládové) kokosové mléko, mandlové máslo, kakaový prášek a chia semínka. Vše rozmixujte, dokud nebude směs zcela hladká.... více o Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Předehřejte troubu na 170°C stupňů. V míse promíchejte ovesné vločky, ořechy, kokos, chia semínka, třtinový cukr, sůl a kakao. V malé pánvi rozpalte... více o Domácí čokoládová granola
Nechte vzejít kvásek. V misce rozmíchejte droždí s cukrem a poté s mlékem. Nechte asi 5 minut na teplém místě. Zatím v míse utřete máslo s vejcem,... více o Čokoládová babka
Cukr nasypeme do kastrolku a svaříme s vodou na cukerný roztok, do kterého dáme nalámanou čokoládu na vaření (používám nejméně 50-ti procentní). Za... více o Čokoládová poleva se zakysanou smetanou
Remosku o průměru cca 24 cm vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou, nebo ji vyložíme pečícím papírem. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přilijeme... více o Čokoládová buchta z remosky
Troubu předehřejte na 170 °C, formu vyložte pečicím papírem (nebo vymažte máslem a vysypejte polohrubou moukou). Cuketu nastrouhejte nahrubo. Vejce... více o Čokoládová buchta z cukety
Vodu s cukrem ohřejeme v hrnci. Teploměr vložte do vody a naměřte teplotu 121 stupňů. V misce mixérem vyšleháme žloutky a celé vajíčko a postupně... více o Čokoládová pěna s jahodami
Připravte si silikonovou formičku na vajíčka. Asi 500g čokoládových peciček pomalu rozpusťte ve vodní lázni. Teplota musí být 45 stupňů.Čokoládu... více o Čokoládová vajíčka
Řepu očistěte, nakrájejte na kostičky a uvařte doměkka. Vložte do mixéru, přidejte čokoládu, máslo a rozmixujte dohladka – řepa je horká, a proto... více o Čokoládová buchta s řepou
Nalámanou čokoládu a 120 ml horké vody rozpusťte ve vodní lázni. Hmotu nechte vychladnout a přitom stále míchejte, dokud nebude hladká a lesklá. Po 3... více o Čokoládová pěna s granátovým jablkem
Čokoládu rozehřejte ve vodní lázni. Pozor, nepřehřejte ji. Zchlaďte ji na 29°C nejlépe tak, že hmotu budete stále dokola roztírat širokou stěrkou po... více o Bezlepková čokoládová lízátka
Všechny ingradience kromě kakaa odměříme, dáme do mísy a řádně promícháme metlou. Část těsta dáme stranou a obarvíme kakaem. Polovinu světlého těsta... více o Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Den předem si připravte základ na pařížskou šlehačku. Smetanu povařte do bodu varu s cukrem, postupně přidejte prosáté kakao a kávu a zcela ho... více o Čokoládová roláda s pařížskou šlehačkou
Nejdříve ušleháme žloutky s medem a olejem a bílky si dáme stranou do misky. Potom přidáme mouku a kypřící prášek a vše smícháme do hladka. Vyšleháme... více o Čokoládová bábovka s hruškami v karamelu
Přípravíme si misku, lžíci a suroviny. Do misky dáme vanilkový cukr, moučkový cukr, kakao a zamícháme. Po zamíchání přidáme měkký tvaroh a zakysanou... více o Domácí čokoládová zmrzlina
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu, máslo a vodu. Poté přidáme cukr a žloutky. Směs necháme vychladnout. Z bílků si zvlášť vyšleháme tuhý sníh, který... více o Čokoládová pěna (Chocolate mousse)
V kastrůlku rozmícháme na mírném plameni za stálého míchání máslo s mlékem, cukrem, kakaem a pudinkovým práškem (plnější lžíce). Vše necháme krátce... více o Jednoduchá vařená poleva
Do hrnce dej mléko, rýži, cukr, van. cukr a sůl a vař 20 minut na mírném plameni. Po odstavení přidej lžičku másla a rýži zamíchej. Zamíchanou rýži... více o Čokoládová rýže
Všechno dáme do kastrůlku a ve vodní lázni spojíme. Hned zdobíme - rychle tuhne. Pokud chceme světlou barvu, nepřidáváme kakao. Na fotce je krém... více o Kakaová poleva/náplň/krém
Tofu dáme do mísy a rozmixujeme ho do jemna, asi 1 minutu. V páře rozpustíme čokoládu na vaření a přidáme kakao, mícháme, než se kakao rozpustí a poté... více o Čokoládová tofu pěna II.
V míse nad vařící vodou šleháme vejce a cukr dobrých 5-10 minut, dokud není směs krémově hustá a jemná. Pak sundáme z lázně a zlehka vmícháme mouku a... více o Čokoládová roláda
Cukr přesypeme 2x přes sítko na čaj. Přidáme odměřený bílek a 10 minut poctivě šleháme šlehačem tak dlouho, dokud v polevě nejsou žádné kousky. Poté... více o Bílková poleva na perníčky
Do nádoby - nejlépe velké mísy - nasypeme kakao a nastříkáme celou šlehačku. Zamícháme a navrch dáme ořechy. Nádobu dáme do mrazáku a po 30 minutách... více o Čokoládová zmrzka
Na rajčatovou štávu používáme rajčata, která se z keříčku trhají téměř bez použití síly, tedy hodně zralá a rudá, která do ruky padají skoro sama.... více o 100% rajská šťáva - sterilovaná
Obě dvě čokolády nalámeme na menší kousky a rozpustíme v horké lázni. Mezitím si oddělíme bílky od žloutků. Až je čokoláda rozpuštěná, přidáme žloutky... více o Čokoládová pěna, měsíčky
Lilek rozkrojíme na půky a vydlabeme, posypeme solí a necháme "vypotit". Po chvíli kousky lilku propláchneme vodou (aby se zbavily soli) a nakrájíme... více o Zapečený lilek po italsku - bez tuku
Žloutky vyšleháme s cukry do pěny, přidáme změklé máslo, zakysanou smetanu(pokojová teplota), mouku s práškem do pečiva a vše řádně promícháme.... více o Čokoládová bábovka ze zakysanky
Smetanu dáme do hrnce a přivedeme ji k varu. Nalámanou čokoládu nasypeme do mísy a zalijeme ji vařící smetanou. Za stálého míchání necháme čokoládu... více o Výborná čokoládová poleva
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na klasický nízký... více o Banánovo-čokoládová roláda
Tuk vyšleháme s cukrem do pěny, vmícháme žloutky, rum, rozemleté nebo nastrouhané perníky, mouku s kypřidlem, nasekanou čokoládu a nakonec i tuhý sníh... více o Čokoládová bábovka z máčených perníků
Vejce a cukr vyšleháme do husté pěny, pak přimícháme mouku s kypřidlem, nastrouhaná jablka a rozinky. Těsto nalijeme na dobře vymazaný a vysypaný... více o Jablkové rychlořezy bez tuku
Máslo rozpustíme, přidáme sypké ingredience a vodu.Vše důkladně promícháme. Chcete-li polít celou buchtu , polevu si udělejte z větší dávky .... více o Rychlá kakaová poleva
Čokoládu nalámejte do misky na menší kousky a nechte rozpustit ve vodní lázni. V jiné vodní lázni ušlehejte vejce a rum do tuhé pěny. Za stálého... více o Mousse au chocolat (čokoládová pěna)
Žloutky vyšleháme s cukry do husté pěny. Přidáme tvaroh, rum, mouku s kypřidlem a řádně promícháme. Z bílků a špetky soli vyšleháme tuhý sníh, který... více o Tvarohovo-čokoládová bábovka
Hladkou, lesklou, kávovou polevu si připravíme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje, po lžičkách přidáváme silnou kávu i s... více o Kávová poleva
Hladkou, lesklou mocca polevu uděláme tak, že do cca 20 dkg moučkového cukru přidáme lžičku oleje a dle hustoty přimícháváme po lžičkách uvařenou... více o Mocca poleva
Citronovou polevu si umícháme tak, že do cca 20 dkg cukru moučky přidáme malou lžičku oleje a po lžičkách přidáváme přecezenou citronovou šťávu.... více o Lesklá citronová poleva
Cukr s vroucí vodou, rumem a olejem vymícháme na hustou a hladou polevu.... více o Rumová poleva
Čokoládu nalámeme na kousky a i s máslem dáme rozpustit nad páru. Mezitím vyšleháme žloutky s polovinou cukru. Do vnitř zašleháme rozpuštěnou... více o Nízká čokoládová buchta
Na polevu jsou potřeba 2 hrnce, jeden vetší a jeden menší. Do většího si dáme na plotnu vařit vodu a vložíme do něj menší hrnec, tím si uděláme tzv. ... více o Čokoládová poleva II.
Máslo umícháme v misce s kakaem. Na plotně svaříme za stálého míchání na niť vodu a cukr. Až cukr dělá pěkné bubliny a táhne se, je teprve hotový.... více o Vařená čokoládová poleva
Bílky šleháme s polovinou krupicového cukru ve vodní lázni přibližně 5 minut. Pak je z lázně vyjmeme. Přidáme zbylý cukr a citronovou šťávu a šlehačem... více o Čokoládová Pavlova