1
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody.
2
Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit.
4
Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.
5
Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte.
6
Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.
1
Brambory oloupejte, omyjte a nakrájejte na čtvrtky. Dejte vařit do studené, osolené vody.
2
Kopr operte, přeberte, odstraňte tuhé stonky a zbývající části najemno nakrájejte.
3
V kastrolu rozpusťte máslo a pak na něm z mouky – za stálého míchání – usmažte světlou jíšku. Zalijte vývarem, přidejte mléko, důkladně rozmíchejte a nechte asi dvacet minut vařit.
4
Mezitím natvrdo uvařte i vejce. Od doby, kdy se začnou vařit, to bude trvat ještě dalších deset minut.
5
Do omáčky přidejte kopr, osolte, oslaďte, okyselte octem a nechte přejít varem. Pak přidejte smetanu a případně ještě dochuťte, už nevařte.
6
Brambory slijte. Vejce oloupejte a podélně přepulte. Podávejte s omáčkou.