Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený paprikáš
Albert logoAlbert logo
  • Pečený paprikáš
Pečený paprikáš

Pečený paprikáš

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Východoevropská

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Hovězí zadní 500 g
  • Mouka hladká 3,5 plž
  • Olej olivový
  • Žampiony hnědé 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Paprika mletá pálivá 1 plž
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Kmín celý 2 člž
  • Vývar hovězí 300 ml
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Bageta
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Hovězí zadní 500 g
  • Mouka hladká 3,5 plž
  • Olej olivový
  • Žampiony hnědé 250 g
  • Cibule 1 ks
  • Paprika červená 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Paprika mletá pálivá 1 plž
  • Rajčata v plechovce 400 g
  • Kmín celý 2 člž
  • Vývar hovězí 300 ml
  • Petržel hladkolistá 1 svaz.
  • Bageta
  • Zakysaná smetana 1 ks

Příprava

1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 7 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 14 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.