Do doby, než jej znovu zveřejní, vám nabízíme několik podobných receptů.
Do mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a kmín a důkladně promícháme. Přilijeme vodu a vypracujeme těsto. Zakryjeme ho utěrkou a necháme 8 - 12 hodin... více o Domácí chleba bez hnětení
Do velké mísy nasypeme všechny sypké ingredience a důkladně je promícháme. 4 větší banány rozmačkáme vidličkou a přidáme 3 vajíčka. Vidličkou vejce... více o Banánový chleba
Nechám nabobtnat chia semínka a psyllium ve vodě. Pak přidám zbytek surovin. Vymíchám a nechám cca 10minut odstát. Cca minutu promíchám (pomalý... více o Vyzkoušený skvělý bezlepkový chleba
Krajíce chleba trošku zakápněte olivovým olejem a dejte péct do trouby předehřáté na 180 °C. Opečte je z obou stran jen lehce dozlatova. Avokáda... více o Chleba s avokádovou pomazánkou a vejci
Den předem v misce smíchejte všechny suroviny lžící do hladka a překryjte potravinovou folií. Misku nechte položenou na kuchyňské lince cca 10 až 12... více o Skvělý domácí kváskový chleba
Pozor-mouku ve všech následujících krocích musíme nejdříve prosít přes síto. Recept je na velký bochník o váze okolo 1.2kg. Používám celozrnnou BIO... více o 100% žitný kváskový chleba z ošatky samostoják
Nejprve si rozmačkáme banány, rozpustíme máslo a nastrouháme čokoládu. Poté vše smícháme dohromady. Až máme hotovo, přidáme vajíčko s vanilkovým... více o Banánový chleba
Květák rozeberte na růžičky a ty pokrájejte na plátky. Kadeřávek zbavte tuhých stonků, listy natrhejte na kousky velikosti sousta, dejte do cedníku,... více o Pizza z arabského chleba
Do rajčatové passaty vmíchejte lžičku sušeného oregana, nadrcený česnek, sůl a pepř. Polovinu placek potřete ochucenou passatou, druhou polovinu... více o Pizza z arabského chleba
Vajíčka si rozkvedláme v misce, osolíme. Krajíce chleba si rozkrojíme na půl (máme 4 půlky). Rozpálíme olej na pánvičce, obalíme chleba ve vajíčku a... více o Obložený chleba ve vajíčku
Nejprve si zaděláme na kvásek z hrnečku vlažné vody, cukru a kostky droždí.Než nám kvásek vykyne, tak si mezí tím smícháme mouku sůl a kmín promícháme... více o Těsto na domácí chleba
Ušleháme pomazánkové máslo, tavené sýry a tvaroh na hladký krém. Ochutíme česnekem, chilli omáčkou, mletým bílým pepřem, pokud je třeba, ještě... více o Roláda z toustového chleba
Masové koule: Mleté maso smícháme s najemno nakrájenou jarní cibulkou, cibulí a kořením. Přidáme vejce a strouhanku a vyrobíme kuličky cca 2-3 cm... více o Plněný chleba II.
Troubu předehřeji na 160°C a olejem a hrubou mouku vysypu nádobu, v které budu chleba péct. V míse smíchám mouku, cukr, skořici, perníkové koření,... více o Bubba chleba
Vymíchat řidší těsto, posypat hladkou moukou a přikrýt utěrkou. Nechat kynout 12-18 hodin při pokojové teplotě. Potom promíchat vařečkou, znovu... více o Chleba od Hadičky
Krajíce chleba zalijeme vodou a necháme do rána nasáknout. Pak vodu slijeme (ponecháme), neždímáme, jen chleba rozmixujeme. Do mísy dáme hladkou mouku... více o Bulky z chleba se semínky a ořechy
Pět krajíců chleba Šumava večer namočíme do studené vody, ve vodě je necháme do rána, ráno přebytečnou vodu slijeme (ponecháme), chleby neždímáme, jen... více o Dalamánky z chleba
Mouku, sůl, kmín a droždí důkladně promícháme, poté přidáme vlažnou vodu a vypracujeme těsto. Můžeme přidat i semínka. Necháme v míse 8-12 hodin... více o Hrníčkový chleba
Dáme si předehřát troubu na 180 °C a nachystáme všechny ingredience, protože se to musí udělat relativně rychle. Smícháme všechny suché ingredience,... více o Pivní chléb (aneb jak upéct chleba bez kvasnic :-) )
Tvrdší chleba si nakrájíme na plátky a namočíme ho do vody. Po pár minutách nacucaný chleba rozmačkáme do mísy (zbylou vodu si ponecháme, bude... více o Bramboráky z chleba
Do mísy nasypeme mouku, přidáme sůl, droždí, cukr, promícháme a postupně doléváme vodu do těsta. Necháme kynout asi 30 minut. V jiné misce nastrouháme... více o Plněný chleba
Do hrnku dám opravdu malou špetku cukru a špetku soli, přidám rozdrobené kvasnice a zaliju vlažnou vodou tak, aby kvasnice byly potopené a necháme... více o Domácí chleba z žitné mouky
Nejprve začneme kváskem - do 2 lžic mléka dáme lžičku cukru a rozdrobíme droždí, necháme vzejít. Mezitím si ohřejeme půl litru jakékoliv tekutiny -... více o Chleba "Šumava"
Žitnou a hladkou mouku, kmín, sůl a půl lžičky sušených kvasnic nasucho promíchám, přidám ocet, vodu, znovu promíchám, posypu chlebovou moukou,... více o Domácí chleba
Vše vkládáme postupně do pekárny dle napsaných surovin. Pečeme 2 hodiny. Chleba nám pěkně nakyne, takže je i dost vysoký oproti jiným bezlepkovým... více o Bezlepkový chleba i pro alergiky na obiloviny
Do nádoby na pečení vlijeme vlažné mléko se sádlem, přidáme mouku, cukry, sůl a rozdrobíme půl balíčku droždí. Zapneme program na sladký chleba ... více o Sladký chleba
Kvásek z minulého pečení přikrmím hmotnostně stejným množstvím vody a žitné mouky, krmení opakuji 3x s odstupem asi 12 hodin (protože přes den nejsem... více o Kváskový chleba základní
Do misky dáme Jizerku, pohankovou mouku, kukuřičný škrob, droždí, sůl, cukr ,kmín a promícháme. Pak přidáme olej a nejprve 250 ml vlažné vody,... více o Bezlepkový chleba
Do domácí pekárny vložíme nejdříve tekuté suroviny, poté sypké ingredience. Pekárnu nastavíme na program velmi kynutý chléb - celková délka pečení cca... více o Nadýchaný chleba
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přecedíme a necháme vychladit. Chleba nahoře seřízneme (jako pokličku) a vydlabeme vnitřek. Ten pak... více o Zapečený plněný chleba
Do formy nalijeme mrkvovou šťávu, k jedné straně nasypeme všechnu mouku, uděláme v ní důlek a do něj dáme sušené droždí (někdy dám jenom půl balíčku,... více o Drážďanský špaldový chleba
Mouku (pokud nemáte žitnou, mohou být 3 hrnky hladké), sůl a kvasnice zamícháme rukou v míse, přilejeme mírně vlažnou vodu a konečky prstů lehce... více o Chleba s křupavou kůrkou
Všechny ingredience dáme do pekárny přesně podle toho, jak jsou napsané. Po pípnutí můžeme přidat slaninu, uzené maso, semínka.... podle chuti to, co... více o Chleba, který se ani za tři dny nedrobí
Plátky chleba namažeme silnější vrstvou sýra a poté navršíme zavařeninu - ani jedním nešetříme. Pak už si jen pochutnáváme. //**Pro případné kritiky... více o Nigellina sladká pochoutka z tmavého chleba
Klasická příprava, semínka dávám hned. Program celozrnné pečivo, velikost střední.... více o Celozrnný chleba hrnkový
Vložíme v daném pořádí do domácí pekárny, zapneme program klasik, velikost 2, barva střední. Chleba je moc dobrý i samotný nebo jen s máslem.... více o Vynikající tmavý chleba
Nechte si vykynout kvásek (i ze sušeného droždí), na jemno nastrouhejte brambory a vše vypracujte v nelepivé těsto. Pokud je třeba, přidejte trochu... více o Český chleba v cizině
Uděláme kvásek (kvasnice+voda+špetka cukru a mouky). Smícháme mouku, vodu, vejce, škvarky a kmín. Uděláme tužší těsto a necháme na teplém místě... více o Škvarkový chleba
Základní suroviny dáme do pekárny a zapneme program SPRINT (pekárna ETA Siesta - 1h 58 min.), po signálu přidáme různé ingredience podle chuti.... více o Jednoduchý chleba z kvasnic
Mleté maso smícháme s kostičky cibule, prolisovaným česnekem a ostatním kořením, zakápneme sojovou omáčkou, popř. ještě osolíme a přidáme solamyl na... více o Slavnostní plněný chleba
Krajíčky chleba nakrájíme a necháme je přes noc namočené ve vodě. Druhý den přidáme mouku, kmín, vodu, sůl a droždí. Utvoříme 2 bochánky a necháme... více o Fatmirův chleba
Ingredience vložíme do pekárny a zapneme program Základní, velikost bochníku II, barva kůrky světlá. Po upečení vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce... více o Nejjednodušší chleba
Ingredience vložíme do pekárny v uvedeném pořadí a zapneme program základní, velikost chleba II. Po upečení chleba vyklopíme z nádoby a necháme na... více o Úplně obyčejný hrnkový chleba
Špenát necháme rozmrazit, přebytečnú vodu slijeme. Přimícháme rozetřený česnek, vejce, osolíme, opepříme. Krajíce chleba nasucho opečeme. Dno... více o Koláč s toustového chleba
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na... více o Bramborák z chleba
Na pánvi rozehřejte olej s máslem. Zprudka v něm asi pět minut opékejte nakrájenou cibuli, feferonku i papriku, měly by změknout. Přidejte kukuřici a... více o Mexická polévka v bochníku chleba
Vezmeme krajíc chleba. Vykrojíme vnitřek tak , abychom ho neporušili. Kůrku položíme na rozpálený olej a vsypeme dovnitř nakrájenou cibulku, kousky... více o Námořnický chleba (topinka s náplní)
Zaděláme kvásek z mouky, droždí a asi 2dcl vody a kmínu. Do mouky dáme sůl, nastrouhané den předem uvařené brambory, kvásek, vodu a zaděláme těsto,... více o Bramborový chleba
Nastrouháme na jemnějším struhadle salám, okurky, cibuli a česnek. Přidáme plnotučnou hořčici, sůl, pepř a vše spojíme syrovým vajíčkem. Namažeme na... více o Opečený chleba
Vše smícháme a necháme cca 2 hodiny kynout. Potom dáme na pomoučněný plech, potřeme vodou a znova necháme kynout. Pečeme ve vyhřáté troubě - nejdříve... více o Chleba