6.4K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Skvrny od čokolády nebo kakaa odstraníte jednoduše v teplé vodě s pomocí mýdla.
U jemných choulostivých látek používáme nízkotučné mléko.
Látku do něj ponoříme a vymácháme ve vodě.
Maso očistíme, vložíme do pekáčku a potřeme olejem. Mrkev očistíme, cibuli oloupeme, obojí povaříme ve
Telecí hřbet omyjeme, osušíme a větřeme do něj sůl Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s ovocnou omáčkou
Telecí hřbet omyjeme, osušíme,odstraníme tuk a blanky
Telecí hřbet omyjeme, osušíme, odstraníme tuk a blanky Omáčku připravíme z výpeku z masa, 1 lžíci másla, pepře
Na pánev s rozpáleným olejem hodíme na drobno nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova. Poté vložíme
Telecí řízky naklepeme a několikrát na stranách nařízneme
V kastrolu rozehřejeme máslo a telecí závitky na něm Omáčku přecedíme, ohřejeme, osolíme a opepříme.
Pak omáčku vyšleháme společně s olivovým olejem a podle Omáčku necháme zchladnout a podáváme ji s telecím masem
Plátky masa lehce naklepeme a orestujeme v rozpáleném oleji po obou stranách. Potom je osolíme a dáme
Telecí steaky opečeme zprudka na rozpáleném oleji, Servírujeme s houbovou omáčkou.
Telecí medailonky osolíme, opepříme a zprudka je opečeme Telecí medailonky podáváme s omáčkou a bulgurem.