Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Nejprve si připravíme těstoviny podle návodu. Do scezených těstovin přidáme zbytek surovin a uchutíme
V těstovinám přidáme rozmačkaného tuňáka, přisypeme Salát smícháme s připravenou majonézou a necháme alespoň
Vypneme, zakápneme smetanou, osolíme, opepříme, přidáme tuňáka
Přidáme tuňáka z konzervy i s olejem a vše v míse promícháme
Olivy vypeckujeme a spolu s rybičkami nebo tuňákem Salát podáváme vychlazený na listech ledového salátu
Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě, aby byly al dente. Sceďte je, promíchejte s 1–2 lžícemi oleje
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Salát před podáváním vychladíme.
Všechnu zeleninu nakrájíme na menší kousky a krátce Nakonec smícháme zeleninu s těstovinami a zalijeme
Těstoviny uvaříme dle návodu, zeleninu nakrájíme a
Plátky tuňáka krátce orestujeme na trošce olivového Tuňáka prohřejeme se zeleninou a lehce zakápneme citronovou
Zeleninu omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky. Salát před podáváním vychladíme.