6.2K čtenářů
45 m
Kuchař Berda
Rybí zápach dostanete z rukou, namočíte-li je na chvíli v mléku.
Vejce se nevaří ve skořápce, nýbrž opatrně rozbitá, omáčka opět vře, rozbijeme do ní opatrně vedle sebe vejce
Uvedeme znovu do varu, zmírníme plamen a vejce necháme Uvařená vejce vybereme, necháme okapat a ještě horká
Potom ji rozložíme na teplou misku a na ni upravíme ztracená vejce, která posypeme petrželovou natí a polijeme
Připravte pošírované vejce. krajíce a na každý položte přīpravené pošírované vejce
Na ztracená vejce si dáme do velkého hrnce vodu s octem Vejce rozklepneme do misky.
Hotová vejce dáme na talířek a přelijeme majonézou, Vejce posypeme nasekanou petrželovou natí a podáváme
polévky po jednom opatrně vkládáme vyklepnuté celé vejce Polévku servírujeme vždy s jedním vejcem na porci.
Opatrně rozklepněte každé vejce zvlášť (aniž byste Vařte 3–4 minuty, až se vejce zvenku zatáhnou, ale
Postupně každé vejce rozklepneme do naběračky a necháme sklouznout do vody.Při mírné teplotě vaříme vejce
Postupně každé vejce rozklepneme do naběračky a necháme Zapečená ztracená vejce zdobíme bazalkou, snítkou petrželky