3.1K čtenářů
1 h 40 m
Kuchař Berda
Pokud máme již déle uvařenou rýži, například z minulého dne, a chceme ji ohřát k obědu, můžeme ji vložit do čistého neporušeného mikroténového sáčku a na několik minut ponořit do horké nebo vařící vody.
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh, do něj postupně zašleháme moučkový cukr a pak lehce vmícháme směs
Mléko, vodu, droždí, cukr, sůl smícháme a necháme si vzejít kvásek. Přidáme do mouky s olejem a necháme
naplníme dle chutí a pomocí vlhkých rukou tvoříme koláčky Koláčky dáme na pečící papír necháme ještě chvíli kynout
Z 420 g mouky, žloutků, cukru, vykynutého kvásku, mléka a soli vypracujeme kynuté těsto. Částečně změklý
Těsto: Těsto je jednoduché. Z medu a žloutků se vyšlehá pěna, do které se přidají ostatní ingredience
Z přísad si vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté rozválíme na plát a vykrájíme čtverečky, které
kterého si vyválíme placky a sklenicí vykrajujeme koláčky
připravíme drobenku, z vykynutého těsta vytvrujeme menší koláčky Kraje koláčků můžeme potřít rozšlehaným vejcem a naskládáme
Zpracujeme těsto ze sádla, cukru, mouky, kakaa, vanilkového cukru, mletých ořechů a vejce. Směs důkladně