Jakoukoliv rýži (i z varných sáčků) vždy pořádně propláchneme až je voda čistá.
Škrob totiž působí rozvaření rýže při vaření.
A abychom měli úplnou jistotu sypké rýže, tak po dokonalém opláchnutí ji orestujeme na oleji s cibulkou a potom ji teprve přelijeme vodou a necháme vařit.
Rýže se OPRAVDU nerozvaří! Je dobré po zalití dát do rýže kostku bylinek: tymián.
Kostka obsahuje olivový olej, který taktéž značně potlačí rozvaření rýže.
Květákové růžičky si dáme vařit do osolené vody. Důkladně promícháme a květákovou směsí plníme formičky
Očištěný květák povaříme, poloměkký scedíme a nadrobno usekáme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, postupně
Květák očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžičky a uvaříme doměkka. Květák poté zcedíme rozmačkáme vidličkou
Na oleji opečeme pastu, zázvor, česnek, šalotku nakrájíme a přidáme. Brokolici a květák také nakrájíme
Očištěný květák s mladými lístky pokrájíme na kousky, podlijeme vroucí vodou, posolíme, přidáme máslo
Umytý, uvařený květák rozebereme na růžičky a dáme do mísy. Posypeme cibulí nasekanou nadrobno a polijeme
Nakrájenou cibulku osmahneme na másle. Květák a brambory nakrájíme na kostičky a přidáme do hrnce. Přilijeme