5.4K čtenářů
35 m
Kuchař Berda
Přes noc je ponořte do studené vody a trochu osolte.
Ráno budou čerstvá a pevná na dotek.
Poté vytvarujeme se sýrové směsi kuličky, které obalíme Kuličky osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova.
rozehřejte opravdu vysokou vrstvu oleje, koule musejí při smažení
náplň vtiskneme a zabalíme do rýže a vytvarujeme kuličku
Z bílků ušleháme pevný sníh, který osolíme, opepříme a velmi opatrně vmícháme nastrouhaný sýr. Lžící
Hrách si přes noc namočíme do vody. Poté přecedíme a dáme do kastrolu, zalijeme vývarem, osolíme a vaříme
Hrách si uvaříme zvlášť a krupky také, poté scedíme. Přidáme nastrouhanou bramboru, nasekané zelí a okořeníme
Nadrobno nasekanou cibulku a česnek opečeme na másle dozlatova, zaprášíme moukou a upražíme světlou jíšku
Předem namočený hrách uvaříme do měkka, prolisujeme ho a smícháme s ostatními přísadami. Ze směsi formujeme
Hrách namočíme do studené vody a v nové vodě druhý den uvaříme doměkka. Uvařený hrách prolisujeme a z
Kousky hmoty odebíráme a položíme na ni jednu kulička
Ochutíme kořením z pánve a ze směsi tvarujeme kuličky