Prémiový obsah
★★★
11K čtenářů
2 h
Kuchař Berda
Jestliže chutná chřest nahořkle, pomůže kousek bílého chleba nebo malý hlávkový salát, který vložíme do vody, v níž budeme chřest vařit.
Daňčí maso omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Polovinu špeku nakrájíme na delší půlcentimetrové proužky
Den předem si nachystáme maso. Nakrájíme na plátky, ty osolíme, opepříme a posypeme kořením na zvěřinu
Pak polijeme koňakem a dodusíme v mírně vyhřáté troubě Podáváme jako přílohu k dušenému telecímu nebo hovězímu
Žloutky a cukr společně vymícháme. Pak za stálého míchání přidáváme mléko, kakao a vanilkový cukr. Ve
Žloutky vymícháme s cukrem do hladka. Poté opatrně vmícháme mléko. Nakonec přidáme rum a rozmixujeme
V kastrolku promícháme mléko, smetanu, skořici, vanilku a vyškrábnutou dřeň a muškátový oříšek. Uveďte
Kondenzované mléko uvaříme v zavřené plechovce, dokud nezkaramelizuje (2 hodiny). Poté smícháme zbytek
V hrnci přivedeme k varu smetanu s oběma druhy cukru a necháme je v ní rozpustit. Odstavíme. Po vychladnutí
Nalijeme salko společně s kondenzovaným mlékem, vedle si rozšleháme žloutky a vlijeme je k salku s mlékem