Prémiový obsah
★★★★
28.5K čtenářů
1 h 35 m
Kuchař Berda
Abychom jednodušeji mohli vyndat koláč z vyššího pekáčku, používáme pečící papír, který ustřihneme tak, aby přečníval alespoň o pár cm na dvou stranách.
Po upečení pak koláč za delší konce krásně vyndáme bez porušení.
Na marinádu smícháme suroviny, česnek nadržíme a rozetřeme po mase, které necháme přes noc marinovat.
Jelení maso z kýty omyjeme, osušíme ubrouskem, nakrájíme nasekanou petrželovou nať a pažitku, podlijeme vývarem a vínem
Čisté jelení řízky naklepeme, na okrajích nařežeme, šťávu zaprášíme moukou, přidáme cukr, ocet, vodu a víno
Odleželou jelení kýtu odblaníme, osolíme a protkneme vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zalijeme červeným vínem
Jelení maso osolíme a opepříme. Přidáme trošku jeleního vývaru, nakrájené houby, podusíme