Prémiový obsah ★★★★ 50.9K čtenářů Přidat komentář

Kančí guláš na víně

2 h 20 m

Avatar of Kuchař Berda

Kuchař Berda

@petr-berda

Kančí guláš na víně

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme lehce do papírových kuchyňských utěrek a poté ho nakrájíme na kostky a osolíme.
  2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, v hrnci ji rozpustíme a orestujeme na ní jemně nakrájenou cibuli dozlatova.
  3. Potom do hrnce přidáme kostky masa, cukr a za stálého míchání maso ze všech stran opečeme, aby se zatáhlo.
  4. Pak maso zaprášíme mletou paprikou, přidáme bobkový list, nové koření, kmín, pepř, ocet, rajčatový protlak a za stálého podlévání vodou a občasného promíchání dusíme maso téměř doměkka.
  5. Potom odkryjeme, necháme vyvařit všechnu tekutinu, zbylý výpek s tukem zaprášíme moukou a za stálého míchání krátce osmahneme.
  6. Přidáme marmeládu, víno, trochu vývaru (stačí z kostky), rozmícháme a dále vaříme asi 20 minut.
  7. Maso musí být úplně měkké a omáčka přiměřeně hustá.
  8. Guláš můžeme podávat se smaženými bramborovými kroketami, případně s bramborovým knedlíkem.
  • 750 g kančí kýty
  • 200 g cibule
  • 100 g slanina
  • 500 ml červené víno
  • 4 lžíce rajčatový protlak
  • 3 lžíce rybízové marmelády
  • 2 lžíce cukr
  • 2 lžíce mletá paprika
  • 20 g mouka (hladká)
  • lžíce ocet
  • vývar na podlití (bujón)
  • 1 bobkový list
  • pár kuličky nové koření
  • kmín (drcený)
  • mletý pepř
  • sůl

Brambory vařené se zelím nezměknou

Díky kyselému prostředí dojde k chemické reakci, která zpomalí proces vaření. Brambory v pokrmech s kysaným zelím proto vařte vždy odděleně.

Kančí guláš na víně
4.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kančí guláš na víně

Přidáme džem, víno, trochu vývaru, rozmícháme a provaříme

Kančí guláš s jalovcem
2.8K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kančí guláš s jalovcem

Před koncem vaření rozdrobíme do guláše střídku chleba

Kančí guláš s jeřabinami
23.1K
Redakce Recepty.eu

Kančí guláš s jeřabinami

Přidáme do guláše a společně dále dusíme, až se drobečky V této chvíli guláš osolíme a přidáme jeřabinový kompot

Kančí bifteky na víně
5.6K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kančí bifteky na víně

Maso naložíme alespoň na hodinu do vína smíchaného

Kančí kýta na víně s omáčkou
453
anet.ruzicka

Kančí kýta na víně s omáčkou

bobkový list, jalovec, snítku tymiánu a přelijeme vínem Plátky kančí kýty na víně podáváme s knedlíkem nebo

Kančí kýta na víně s žampiony
389
julie

Kančí kýta na víně s žampiony

bobkový list, jalovec a snítku rozmarýnu, přelijeme vínem Plátky kančí kýty na víně rozdělíme na porce, přelijeme

Kančí guláš na víně
2.7K
1
Toprecepty
★★★★

Kančí guláš na víně

Podlijeme vývarem, promícháme a zalijeme 2 deci vína Asi po hodince přidáme zbytek vína, protlak, majoránku

Zvěřinový guláš na víně
2K
jardagurman

Zvěřinový guláš na víně

Zasypeme mletou paprikou, podlijeme vínem a dusíme Nakrájená rajčata vložíme do guláše, promícháme a krátce

Guláš na víně s žampiony
16
redakceTerka

Guláš na víně s žampiony

Zalijeme vínem a dusíme asi 60 minut.

Kančí guláš na víně
36.6K
1
Kuchař Berda
★★★

Srnčí guláš na červeném víně

přidáme tymián, sůl, pepř, kmín a podlijeme vodou i vínem

Hovězí guláš z červeného vína
39
sandra
★★★

Hovězí guláš z červeného vína

Přilijte víno, přidejte bobkové listy a tymián. Nechte guláš vařit přibližně hodinu a půl, dokud maso

Kančí na švestkách
3.5K
Redakce Recepty.eu
★★★

Kančí na švestkách

Kotletu odblaníme a nakrájíme na plátky. Každý plátek ochutíme solí, pepřem a tymiánem, jalovcem. Necháme