Prémiový obsah
★★★
9.2K čtenářů
1 h
Redakce Recepty.eu
Vepřové i hovězí steaky solíme vždy téměř před koncem přípravy, nikdy ne na začátku.
Maso by ztratilo mnoho vody, bylo by vyschlé a ne šťavnaté.
Uděláme kvásek. Na vál dáme mouku, změklý tuk a vejce. Přilijeme kvásek a zpracujeme těsto, které necháme
Mouku s cukrem, droždím, solí, vejci, kůrou, olejem a rozehřátým tukem na pečení zaděláme vlažným mlékem
Čokoládovou polevu rozpustíme a kolečka v ní celá namáčíme Čokoládová kolečka zdobíme půlkou mandle nebo jadérkem
Máslo, med a žloutek utřeme do pěny a zaděláme moukou smíchanou se škrobovou moučkou Maizenou. Těsto
Do nakynutých koláčků uděláme důlek, naplníme částečně vychladlým pudinkem a na každý koláček poklademe nakrájené
Mouku prosejeme s práškem do pečiva, přidáme cukr, skořici a špetku soli. Vmícháme měkké máslo a mléko
Mléko, vodu, droždí, cukr, sůl smícháme a necháme si vzejít kvásek. Přidáme do mouky s olejem a necháme
Smícháme 2 lžíce cukru, polovinu skořice, vyválíme těsto a vykrájíme 12 koleček. Polovinu dáme na plech
naplníme dle chutí a pomocí vlhkých rukou tvoříme koláčky Koláčky dáme na pečící papír necháme ještě chvíli kynout
Z bílků a soli vyšleháme pevný sníh, do něj postupně zašleháme moučkový cukr a pak lehce vmícháme směs
Z přísad si vypracujeme těsto, necháme vykynout, poté rozválíme na plát a vykrájíme čtverečky, které