Prémiový obsah
★★★
13.3K čtenářů
45 m
Redakce Recepty.eu
Pokud připravujeme větší množství chlebíčků, ať už den dopředu na oslavu, případně nám po nějaké takové chlebíčky zůstanou, uchovejme je v lednici přikryté mírně navlhčenou utěrkou (důkladně vyždímanou).
Chlebíčky tak neokorají a budou téměř jako čerstvé.
Do mísy prosejeme mouku, přidáme sůl, jedlou sodu a vše promícháme. Přidáme skyr a důkladně zpracujeme
V míse smícháme obě mouky, sůl, třtinový cukr a jedlou sodu. Pomocí vidličky postupně přimícháme bílý
Všechny ingredience kromě medu a podmáslí smícháme ve velké míse. Důkladně promícháme a poté přidáme
Troubu předehřejeme na 160 °C. Do velkého hrnce naskládáme do vrstev jehněčí maso, brambory, cibuli,
Celá vejce s cukrem ušleháme do pěny. Do tohoto základu přidáme mouku prosetou s kypřícím práškem a poté
Z těsta lžičkou vykrajujeme malé hrudky, které přeneseme Upečeme hrudky pokropíme čokoládovou polevou
Oloupané mandle posypeme vanilkovým cukrem a opražíme nasucho do zlatavé barvy. Bílou čokoládu rozpustíme
Do horké vodní lázně postavíme hrnec s vejci a cukrem. Elektrickým šlehačem ušleháme do husté hmoty.
Rozlámanou čokoládu necháme s trochou vody rozpustit v kastrůlku. Rozinky omyjeme a naložíme do rumu.
Čokoládu rozlámeme na malé kousky a přidáme máslo a vanilkový cukr. Zahříváme ve vodní lázni, umícháme