Prémiový obsah
★★★
12.4K čtenářů
1 h 35 m
Kuchař Berda
Skvrny od ovoce zlehka potíráme vodou z vařených bílých fazolí a potom je namočíme do podmáslí a citronové šťávy.
Jablka umyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Sladidlo rozmačkáme lžičkou na prášek, do mísy
Připravíme jablečnou náplň. Francouzský jablečný dort nakrájíme a můžeme podávat
dno dortové formy vložíme korpus, nalijeme na něj jablečný den vyšleháme smetanu do tuha a naneseme na zatuhlý dort
Formu si vyložíme fólií a na dno dáme piškoty, které pokapeme trochou punče. Jablka si nakrájíme na kostičky
Těsto je nejlepší připravovat v kuchyňském robotu, ale lze i v pekárně. Do mísy nasypeme mouku a po jednom
Mléko svaříme se smetanou, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké
V míse smícháme mouku s droždím. Přidáme cukr, vodu, sůl a vše vypracujeme v hladké těsto. Necháme ho
Zeleninu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme lilek
Slaninu a cibuli nakrájíme na drobno. Poté osmahneme a přidáme prolisovaný česnek. Zalijeme vínem a necháme
V míse smícháme mouku a droždí. Přidáme perlivou vodu a vypracujeme těsto podobné klasickému kynutému
Šlehačem připravíme jemné nelepivé těsto ze všech surovin. Těsto vyklopíme na pomoučněný vál a vyválíme
Mléko svaříme v hrnci s ořechy, ovocem, cukrem a máslem. Vaříme 5 minut za neustálého míchání. Pak přidáme