Pokud připálíme mléko v hliníkovém hrnci, stačí v hrnci povařit jednu cibuli.
Připálené mléko vystoupí na hladinu v podobě pěny.
Veku podélně rozpůlíme a vydlabeme střídku. Dobře vymažeme máslem. Střídku rozdrobíme nebo nakrájíme
Mouku prosetou s kypřícím práškem, vypracujeme s máslem, žloutky a cukrem v hladké těsto. Vyválíme a
Změklé máslo, tvaroh, jahody, cukr a smetanu vyšleháme a necháme ztuhnout v lednici. Žloutky s cukrem
Smíchejte vajíčka s cukrem a medem. Zamíchejte a přidejte zbytek ingredincí. Těsto nalijte na plech vyložený
Nejprve sisvaříme víno na přeliv. Do rendlíku nalijeme červené víno, přidáme koření, citron. Vaříme Zvolna
Žloutky s cukrem vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem
Vejce s cukry vyšleháme do pěny, přilijeme olej s vodou, nakonec vmícháme mouku smíchanou s kypřícím
Když jsou řezy hotové ihned po vytažení z trouby je polijeme šlehačkou, trochu to zasyčí řezy šlehačku
Máslo, žloutky a cukr vyšleháme do pěny, přidáme prosátou mouku s kypřícím práškem a vypracujeme těsto
Nejprve si vyšleháme sníh z bílků s špetkou soli. V druhé míse vyšleháme žloutky s cukrem do hladké pěny
Mouku smícháme se sodou. Vejce vyšleháme s máslem, medem a cukrem. Vše smícháme s moukou, přidáme mléko